Reggeli közlekedési helyzetjelentés

Az Útinform és a rendőrség legfrissebb közlései alapján több baleset és útlezárás is nehezíti a közlekedést az ország több pontján.

Az M43-as autópályán, Makó közelében egy kamion a belső szalagkorlátnak csapódott, emiatt a 36-os kilométernél a belső sávot le kellett zárni. Az M1-es autópályán burkolatfelújítási munkálatok zajlanak, így a komáromi és nagyszentjánosi csomópontok között, valamint az M15-ös autóút csomópontja után forgalomterelésre kell számítani, ahol az egyik irányú forgalom a szemközti oldalon halad.

Az M0-ás autóúton, a Megyeri híd felé tartó oldalon egy személyautó csúszott meg és ütközött a szalagkorlátnak a 74-es kilométernél, ami miatt a belső sávot lezárták és 10 kilométeres torlódás alakult ki. A déli szektorban, az M5-ös irányában, a 12-es és a 14-es kilométer között rézsűjavítási munkák miatt két sáv járható, itt a torlódás már 2 kilométeres.

A Szilas pihenőhelyet az M3-as autópálya 12-es kilométernél felújítások miatt lezárták, így ott nem lehet lehajtani, a parkoló más útvonalon közelíthető meg. A magyar-ukrán határszakaszon, Záhony közelében az erős tranzitforgalom következtében 8 kilométeres kamionsor alakult ki. Székesfehérvár határában a 81-es főúton műszaki mentés folyik, ezért ott félpályás forgalomkorlátozás van érvényben, csak egy sáv használható.

Szentes térségében, a 451-es főút 38-as kilométerszelvényénél két gépkocsi összeütközött, az érintett útszakaszon jelenleg egy sávon halad a forgalom. Budapest XXIII. kerületében az M5-ös autópálya kifelé vezető oldalán, az alsónémedi lehajtó közelében egy személyautó szalagkorlátnak ütközött. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a jármű a külső sávot elzárta, ezért a tűzoltók kitolták a gépkocsit a leállósávba, és letakarították a törmeléket az úttestről.