Eredeti ÁVÓ-s bőrkabátot helyezett el Lánczi Tamás ajtaja elé Keresztény Zoltán

Az Újratervezés civil csoport aktivistája, Keresztény Zoltán egy eredeti ÁVÓ-s bőrkabátot helyezett a Szuverenitásvédelmi Hivatal elnökének, Lánczi Tamásnak az otthoni bejárata elé, ezzel is kifejezve véleményét a Hivatal tevékenységéről.

A Szuverenitásvédelmi Hivatal a múlt pénteken tette közzé, hogy elindítja az első vizsgálatát, amely egy külföldi finanszírozási kísérlet gyanúját veti fel, a magyar sajtóban megjelent információk alapján. A Hivatal azonban nem részletezte, hogy melyik cikk indította el a vizsgálatot, de a Magyar Nemzet egy nappal korábban, csütörtökön közölt egy cikket, amely a Datadat GmbH és Magyar Péter közötti kapcsolatot firtatta.

A Datadat ügyvezetője, Szigetvári Viktor cáfolta a Magyar Nemzet állításait, hangsúlyozva, hogy sem a Datadat Professional Kft., sem a korábbi Datadat GmbH jogutódja nem áll kapcsolatban Magyar Péterrel vagy bármely hozzá köthető párttal, egyesülettel.

Keresztény Zoltán korábban is végzett már figyelemfelkeltő akciókat, többek között feszületet helyezett el Novák Katalin lemondása előtt a Sándor-palotához, kiáltványt szögezett ki a Kálvin téri református templom ajtajára, és több politikai személyiség otthona előtt is demonstrált. Az aktivista 2010-ig a Fideszre szavazott, azonban ezután a rendszer ellen fordult, és mára az Orbán–Gyurcsány-rendszer ellenzékének tekinti magát.