A Telex választási műsorának és mellékletének frissítése a kampányban

Április 20-án kezdetét vette a kampány az európai parlamenti és önkormányzati választásokra, amelyek június 9-én kerülnek megrendezésre. Ezzel egyidőben a Telex is elindította tematikus választási mellékleteit.

A választási kampány hivatalos kezdetével a Telex olvasói számára külön aloldalakon gyűjti össze az önkormányzati és az EP-választásokkal kapcsolatos cikkeket. Ezek a mellékletek minden lényeges információt tartalmaznak a közelgő választásokról, beleértve a legfontosabb cikkeket, elemzéseket és a politikusokkal készült interjúkat. A szavazáshoz szükséges tudnivalókat is megtalálhatják a kisokosban.

A választási kampányban a Megafon központ is aktívan részt vesz, jelentős összegeket költve hirdetésekre. Március 21. és április 19. között összesen 199 403 631 forintot fordítottak a Megafon-influenszerek hirdetéseire, szám szerint 348 darabra. Ez az összeg még magasabb, mint a 2022-es választási előtti hetekben költött hirdetési költség, amely 266 millió forint volt. A Meta Hirdetéstár-jelentése szerint a legutóbb a Dead Kennedys fotójára hajazó, dollárbaloldalizó plakátokkal támadó CÖF-CÖKA ebben az időszakban 93,2 millió forinttal tolt meg 104 darab hirdetést.

Ahogy a választás napja közeledik, a Telex egyre több tartalommal és menüponttal bővíti a mellékleteket, köztük közvélemény-kutatási adatokkal, térképekkel és egyéb információkkal. Az oldalak rendszeres látogatása így különösen ajánlott.

A választás napján a Telex különféle vizualizációs megoldásokat alkalmaz majd az eredmények bemutatására és értelmezésére. A részvételi adatokat, a települési és európai eredményeket a címlapon és más felületeken is nyomon követhetik az olvasók. A választási folyamatokba való nagyobb bevonódást elősegítő izgalmas apróságokat is terveznek, de ezek részleteit egyelőre még titokban tartják.

A kampány ideje alatt a Telex videós választási műsort is indít, amelyben Fábián Tamás hetente kétszer beszélget politikusokkal, elemzőkkel és újságírókkal. Az első élő műsorban Magyar Péter, Donáth Anna és Ungár Péter EP-listavezetőkkel, valamint Lakner Zoltán elemzővel fog beszélgetni hétfőn este 18:30-tól. A Megafon központ hirdetési aktivitása és a kegyelmi botrány körüli események is várhatóan terítékre kerülnek a műsorban. A hvg.hu korábban arról írt, hogy a Megafon március 7-e és április 5-e között több mint 117 millió forintot fizetett ki "magyarpéterező" hirdetésekre, és csak az április 6-ára szervezett, Kossuth teret megtöltő Magyar Péter-féle tüntetés előtti héten ebből 46 milliót költöttek el.