XI. kerületi lakástűz: Egy túlélő beszámolója

Budapest XI. kerületében egy hétvégi házban kitört tűz következtében egy 71 éves férfi életét vesztette. A tragédiáról a Blikk is beszámolt.

A tűz olyan heves volt, hogy a lakóház melletti 10-20 méteres fák lombozatát is lángra lobbantotta. A helyszínre érkező 20 tűzoltó négy gépjárművel és öt vízsugárral avatkozott be a tűz megfékezésére. Kisdi Márk Máté, a fővárosi katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője az RTL Híradónak nyilatkozva ismertette a részleteket.

A tűzben összesen öt személy tartózkodott a házban és a melléképületben, közülük négyen időben el tudtak hagyni az épületet, de a 71 éves férfi sajnos nem volt ilyen szerencsés. Holttestét a tűzoltók az oltás után találták meg a romok között.

Az Országos Mentőszolgálat szóvivője, Győrfi Pál elmondta, hogy egy sérültet kellett ellátniuk, aki másodfokú égési sérüléseket szenvedett a felső végtagján, és őt sürgősségi osztályra szállították.

Az egyik túlélő a tűzről szólva azt mondta az RTL Híradónak: „Láttam, hogy lángol a ház, de már nem bírtam bemenni, mert ez egy faház volt. Betörtem az ablakot, az öreget kihúzom, de egyszerűen nem bírtam bejutni”. Egy közelben élő lakos beszámolója szerint a tűz valószínűleg akkor keletkezett, amikor valaki a hideg miatt tüzet próbált gyújtani a kályhában.