Karácsony Gergely reakciója Szentkirályi Alexandra videójára és vádakra

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere, a Blikknek adott interjúban beszélt arról a videóról, amelyben Szentkirályi Alexandra kifigurázta őt, és amelyben a főpolgármester vezetési és angol nyelvtudását kritizálta. Karácsony szerint nem tud politikailag annyira mélyre süllyedni, hogy érdemben reagáljon a videóra, és azt állítja, hogy a videó megtekintése után szekunder szégyent érzett, majd nevetett.

Karácsony az interjúban kifejtette, hogy véleménye szerint az autós-biciklis konfliktust a Fidesz szítja, és hogy valójában ez a konfliktus nem is létezik. Hozzátette, hogy a statisztikák szerint 2019 óta csökkennek a dugók Budapesten.

A legnagyobb politikai ellenfélként Karácsony Rogán Antalt, a miniszterelnök kabinetfőnökét nevezte meg. Úgy véli, hogy a jelenlegi jelöltek csupán a Fidesz bábui, és hogy a valódi vitája a Budapest-ellenes politikával van, amit a magyar kormány folytat.

A főpolgármester említést tett Szentkirályi ötéves főpolgármester-helyettesi tevékenységéről is, amely során egy pedofil igazgatót tüntetett ki. Karácsony szerint Szentkirályi a hatalom arca, és csak a huszadik választás volt a jelöltek közül, mivel az előtte lévő tizenkilenc személy nem vállalta a jelölést.

Szentkirályi Alexandra, a Fidesz főpolgármester-jelöltje, a Bayer show vendégeként és a Magyar Nemzetnek adott interjújában kritizálta Karácsonyt, mondván, hogy a főpolgármester Gyurcsány Ferenc embereitől kellene megszabadítani Budapestet, és hogy Karácsony idei kampánya csak a be nem tartott választási ígéreteire épül. Szentkirályi szerint Karácsony munka helyett csak panaszkodott, és a fővárosi problémákat a kormánnyal közösen kellene megoldani. Azt állítja, hogy a főváros és a kormány közötti konfliktus valódi oka Gyurcsány Ferenc, akinek utasításait Karácsony szolgai módon hajtja végre.

Szentkirályi szerint a Városházán a harmadik Gyurcsány-kormány hatása érezhető, és ha ő lenne főpolgármester, első lépésként kitakarítaná a Gyurcsány-féle panoptikumot, hogy érdemi fejlesztéseket hajthasson végre. Kritizálta a főváros gazdálkodását, és azt mondta, hogy a budapestiek érdeke a kormány és a főváros együttműködése, mivel a jelentős fejlesztéseket nem az önkormányzat, hanem a magyar állam végzi a városban.