Két magyar nő meggyilkolása Kaposváron: Izraeli férfi lehet a tettes

2018 októberében Kaposváron egy lakástűz során két magyar nő holttestére bukkantak, akiket álmukban fojtottak meg; az ügyben egy izraeli állampolgárságú férfit ítéltek el, aki tényleges életfogytiglani börtönbüntetést is kaphat.

A katasztrófavédelem a tűzhöz érkezve a belülről bezárt ajtót betörve találta meg az égő lakásban az anya és lánya holttestét, míg az izraeli férfi az erkélyen menekült meg a lángok elől. A férfi és a magyar lány Németországban ismerkedett meg 2018 februárjában, majd Kaposváron együtt béreltek lakást a lány édesanyjával.

Kezdetben a férfi azt állította, hogy a tűz véletlenül keletkezett, de a hatóságok későbbi vizsgálatai megállapították, hogy a nőket megfojtották. A férfi ekkor már elhagyta Magyarországot és Izraelbe utazott vissza.

A távollétében folytatott nyomozás során több bizonyíték is felmerült a férfi bűnösségére:

  • Három különálló tűzgócot találtak a lakásban, ami szándékos gyújtogatásra utal;
  • A nők az ágyukban feküdtek, ami arra enged következtetni, hogy nem ébredtek fel a tűzre;
  • A halálukat fojtás okozta;
  • A lakás belülről kulccsal volt bezárva, így más nem léphetett be;
  • Ezt három orvosszakértő és három tűzszakértő is megerősítette.

Az izraeli férfit távollétében életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték, Izrael 2021-ben kiadta Magyarországnak, és a per újratárgyalása során idén márciusban ismét bűnösnek találták több ember sérelmére elkövetett emberölés miatt, és életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélték, a szabadulás lehetőségét 40 év múlva biztosítva.

A vádlott és ügyvédje fellebbezést nyújtottak be a felmentés érdekében, mivel a férfi továbbra is tagadja a vádakat, és azt állítja, hogy a tűz magától keletkezett. Az ügyész az ítélet súlyosbítását kérte, és azt javasolta, hogy a férfit közveszély okozása miatt is ítéljék el, valamint zárják ki a szabadon bocsátás lehetőségét. A fellebbviteli főügyészség fenntartotta a fellebbezést, amelynek sikeressége esetén a férfi tényleges életfogytiglani börtönbüntetést kaphat.

Az ügyészség most azonban azt kéri, hogy a férfi élete végéig maradjon rács mögött, mivel a gyilkosságokat féltékenységből követte el. A férfi a tragédia előtt néhány nappal szakított a lányával, mert túlságosan féltékeny volt, és az anya ezt nem nézte jó szemmel. A brutális gyilkosságok éjszakáján az izraeli férfi náluk aludt, megfojtotta őket álmukban, majd rájuk gyújtotta a lakást. A házban hatalmas tűz keletkezett, az izraeli férfi pedig angolul kiabált segítségért, miközben az anya és lánya az égő lakásban maradtak. A férfi jelenleg letartóztatásban várja, hogy jogerősen döntsenek a sorsáról.