A tragédia háttere: 98 éves asszony öngyilkossága Budapesten

Budapest szívében, a Ferenc körúton egy 98 éves idős asszony öngyilkosságot követett el, aki a mélybe vetette magát lakása ablakából. A rendőrség szerint nem történt gyilkosság vagy baleset, hanem egy személyes tragédia áll a háttérben.

A fővárosi nyugalom kora délután hirtelen megszakadt, amikor egy emberi test zuhant a harmadik emeleti lakás ablakából egy bolt kirakata elé. A zuhanást követően egy nő sikoltozása hallatszott az ablakból. Az idős asszony az esést nem élte túl, a helyszínen életét vesztette. A rendőrség öt órán át vizsgálódott, és megállapították, hogy nem történt idegenkezűség vagy bűncselekmény, hanem öngyilkosság történt.

A következő napra a tragédia nyomai eltűntek a helyszínről. A bolt eladója először azt hitte, hogy egy biciklis vagy rolleres esett el, de a valóság sokkal megdöbbentőbb volt. A környéken vásároló Diana szerint a rendőrség lekordonozta a területet, és sok helyszínelő mozgott, ami arra utalt, hogy valami szörnyűség történt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság szakértők bevonásával vizsgálja az ügy körülményeit. A ház lakói nem ismerték az idős nénit, aki csak néhány hete költözött a harmadik emeleti lakásba. Az asszony korábban aktív életet élt, de egy elesés után az orvosok szerint már nem tudott magától járni. A kórházból a gyermekéhez költözött, tudva, hogy a harmadik emeleti lakás foglya lesz. Az ott töltött idő alatt elvesztette életkedvét, és úgy érezte, terhére van másoknak.

Egy másik lakó elmondása szerint az idős asszony napok óta tervezgethette az öngyilkosságot, de egyedül nem tudta volna végrehajtani. Azon a végzetes napon a lánya hazatértekor az asszony kérte, hogy nyissa ki az ablakot levegőzés céljából. Ezután az ablakhoz botorkált, felkapaszkodott a párkányra és kiugrott. A lánya sikoltozása hívta fel a figyelmet a tragédiára, aki azóta is nyugtatózva van, hiszen kegyetlen és feldolgozhatatlan lehet a tudattal élni, hogy édesanyja végzetes lépéséhez ő nyitott utat.

Van segítség!

Amennyiben Ön, vagy ismerőse segítségre szorul, hívja a 116-123 ingyenesen hívható telefonszámot, vagy látogasson el a www.ongyilkossagmegelozes.hu weboldalra.

Újabb tragikus eset a fővárosban

Csepelen, a Kossuth Lajos utcában egy hároméves gyermek esett ki egy többszintes épület ablakából. A gyermeket mentők szállították kórházba. Csécsi Soma, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője megerősítette az esetet, és elmondta, hogy a rendőrség helyszíni vizsgálatot folytatott, és eljárást indítottak kiskorú veszélyeztetése miatt.