A Bajnokok Ligája negyeddöntőjének előzetese

Kedden este megkezdődnek a Bajnokok Ligája 2023–2024-es szezonjának negyeddöntői, ahol a még versenyben lévő csapatok közül kettő már biztosan nem jut tovább az elődöntőbe.

A negyeddöntők izgalmasnak ígérkeznek, különösen figyelemre méltó, hogy az egyik ágon a legjobb négy csapat találkozik, míg a másik ágon a rangsor utolsó négy helyezettje küzd meg egymással.

A keddi mérkőzések között szerepel az Arsenal (angol) és a Bayern München (német) összecsapása a Sport1 közvetítésében, valamint a Real Madrid (spanyol) és a Manchester City (angol) párharc az M4 Sporton.

Szerdán az Atlético Madrid (spanyol) a Dortmund (német) csapatát fogadja, míg a PSG (francia) a Barcelona (spanyol) ellen lép pályára, mindkét mérkőzést a Sport1, illetve az M4 Sport közvetíti.

A Dortmund a csoportkör után hét mérkőzés óta veretlen a Bajnokok Ligájában, és bár a keretük összértéke 463,7 millió euró, a nyolcasunk utolsó helyére kerültek.

Az Atlético Madrid keretének értéke 417,8 millió euró, és bár a csapat nem mutatja régi erényeit, a Morata-Griezmann duó remek formában van, ami bizakodásra ad okot a következő körben.

A Barcelona keretének értéke 839,5 millió euró, és bár a szezon nem alakult tökéletesen, a Bajnokok Ligájában még van esélyük a sikerre, különösen, hogy két kulcsjátékos is visszatérhet a középpályára a PSG elleni mérkőzésre.

A PSG, amelynek keretértéke meghaladja az 1 milliárd eurót, a bajnokságban vezet, a Szuperkupát már megnyerte, és a Bajnokok Ligájában is jó esélyekkel indulnak.

A Bayern München keretének értéke közel 1 milliárd euró, és bár a nemzetközi porondon erősnek számítanak, a hazai bajnokságban már nem állnak jól, hiszen 16 pont a hátrányuk a vezetővel szemben.

Az Arsenal keretének értéke 1,12 milliárd euró, és jelenleg vezetik a Premier League-t, bár a verseny szoros, és a Bayern München elleni párharcban a legnehezebb ellenféllel kell megküzdeniük a továbbjutásért.

A Real Madrid keretének értéke 1,04 milliárd euró, és a bajnokságban jó eséllyel számíthatnak az aranyéremre, de a Bajnokok Ligájában a Manchester City jelenti a legnagyobb akadályt.

Végül a Manchester City, amelynek keretértéke 1,27 milliárd euró, a világ legértékesebb keretével rendelkezik, és a Bajnokok Ligájában is esélyesnek számítanak a győzelemre.

A negyeddöntő párosításai az erősorrend alapján:

  1. Real Madrid (2.)–Manchester City (1.)
  2. Arsenal (3.)–Bayern München (4.)
  3. PSG (5.)–Barcelona (6.)
  4. Atlético Madrid (7.)–Dortmund (8.)