Május 22-ével megkezdődött a csaknem egy hónapos munka, amelynek eredményeképpen július elsején elindulhat az egészen augusztus 20-áig tartó színházi rendezvénysorozat. A munkálatok állásáról Barnák László, a Szegedi Nemzeti Színház főigazgatója, és Várkonyi Miklós, a Szegedi Szabadtéri Játékok műszaki vezetője helyszíni bejárás keretében tájékoztatta a nyilvánosságot.

Sajtóközleményükben azt írták, a 2022-es technikai újításoknak köszönhetően, a tavalyi évadot előkészítő nagyarányú beruházások fenntartásával továbbra is egyre fejlődő színvonalon élhetik majd át a Szabadtéri programjait a látogatók. az Újszegedi Szabadtéri Színpad az évadra történő előkészítése lezajlott, a tavaly 30 millió forintból beruházott, korszerű tetőszerkezet installálása is gördülékenyen befejeződött. A Dóm téri munkálatok is jó ütemben zajlanak, ám akárcsak a Fesztivál teljes lebonyolítása, maga a játszóhely kialakítása is számos közreműködőt igényel.

A 4000 fős nézőtér mellett csaknem 2000 négyzetméternyi terület, a színpad és a műszaki-művészeti kiszolgáló létesítmények megépítése változatos munkafolyamatok párhuzamos kivitelezésével jár. Külön csapatot igényel az elektromos hálózat kivezetése, a hangtechnikai apparátus, az alapvető, majd a szcenikai világítási rendszer kiépítése – a világosítók 250 reflektor és a tartóhidak ki- és produkciók közti átalakításáról gondoskodnak. Ezek után a Szegedi Nemzeti Színház és a meghívott produkciók díszítői, majd kellékesei, fodrászai, öltöztetői veszik birtokba a Dóm teret, hogy július elsejére a köztér teljes színházi apparátussal ellátott játszóhellyé válhasson.

Fotó: Szegedi Szabadtéri