Kazincbarcika és Miskolc is az tíz legjobb város között végzett a 2023-as Futókörök napján. A harmadik alkalommal megrendezett program célja, hogy a hazai települések lakóit megmozgatva a lehető legtöbb kilométert gyűjtsék össze, és ez alapján alakul ki az egyes helyszínek közötti végleges sorrend.

Miskolc tavaly csatlakozott először a rendezvényhez, ekkor adták át a Népkertben a vármegyeszékhely kicsivel több, mint 1 kilométeres futókörét. A sportban hagyományosan erős Kazincbarcika idén először szerepelt a megmérettetésen, hiszen a városban eddig nem volt futókor, az új, a Csónakázó-tó környékén kiépült létesítményt éppen ezzel a megmérettetéssel avatták fel.

A versenyen az elmúlt két évhez hasonlóan idén is Dabas végzett az első helyen, náluk 1082-en regisztráltak és csaknem 7500 kilométert futottak le. A második Kaposvár (732 futó, 6333 Km), a harmadik Sárvár (527 futó, 4400 km) lett.

Kazincbarcika 516 futó 3313 kilométerével lett a hatodik, míg Miskolcon 362-en futottak le 2428 kilométert, ami a tízedik helyre volt elég.

Fotó: minap.hu