Komplex, tartalmas hetet tudhat maga mögött az a 142 katona, aki április 21. és 27. között teljesítette az MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandárnál a második tábori kihelyezési hetet, amit Fekete Tamás ezredes, az alakulat dandárparancsnok helyettese, valamint Berek Zsolt főtörzszászlós, az MH Légierő Parancsnokság vezénylő zászlósa is megtekintett – tájékoztatott az MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár.

A TKH célja az volt, hogy az állomány a már meglévő katonai ismereteit még magasabb szintre emelje a különböző foglalkozások keretein belül.

Az első napon munka-, tűz- és környezetvédelmi rendszabályok ismeretére, a táborkiépítésre, az őrzés-védelem megszervezésére, valamint híradó alapismeretek és rádióforgalmazás elsajátítására helyeződött a hangsúly. A hét további részében a közös futásokra, általános harcászatra, ellenőrző áteresztő pont létesítésére és alkalmazására, az ABV védelemre, továbbá egészségügyi-, C-IED alapismeretek elmélyítésére fordítottak nagyobb figyelmet a kiképzők.

A 10 kilométeres járőr típusú menetgyakorlat során kis-, illetve nagy erejű ellenség leküzdésében, elszakadás végrehajtásában, tereptájékozódásban, rombolt terepszakasz leküzdésében, C-IED gyors reagálásában is bizonyították a honvédek a jártasságukat.

A nap végén közös szalonnasütés tette hangulatosabbá az aznapi gyakorlatokat. A hét zárásaként éleslövészet sikeres végrehajtására, fegyverkarbantartásra, az utolsó napon pedig táborbontásra került sor.

Fotó: MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár Facebook-oldala