2023.05.29., hétfő - Magdolna
Budapest: 14o - 17o
Az ország 19 megyéjében

A gyerekek komolyabb döntéseket hoznának, mint ez a közgyűlés – mondta az egri polgármester

Mezei Anna, 2023. március 30. - 18:45
A gyerekek komolyabb döntéseket hoznának, mint ez a közgyűlés – mondta az egri polgármester

A kulturális és turisztikai rendezvények támogatása is vitát gerjesztett az egri közgyűlésen több más téma mellett.

 

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

„Idén az idegenforgalmi jelentőségű kulturális rendezvények támogatása soron 210 millió forint szerepel. Azonban ebből az összegből 150 millió forint fedezetét az év közben befolyó kamatbevételek biztosíthatják.” – írta a heol.hu a csütörtöki egri közgyűlésről szóló cikkében.

A frisshírek.hu szemléje során az is kiderült, a polgármester szerint az említett összeg fedezetére csak a pénz valós meglétekor lehet kötelezettséget vállalni.

Elhangzott továbbá, hogy az idegenforgalmi és kulturális támogatásokról a Városi Kulturális, Idegenforgalmi és Szociális Bizottság dönt, viszont közgyűlési határozatoktól függ az alapítványok támogatása.

A Szederinda Alapítvány által tartott néptáncfesztivált előreláthatólag kétmillió forinttal támogatja a város. Megtartásra kerülnek az Egri Csillag Weekend, a VINO Kóstoló Ünnep és az Egri Bikavér Ünnepi Napok, s a rendezvényekhez a jövőben is felhasználható további eszközök kerülnek beszerzésre, mintegy másfélmillió forint összegben.

A közgyűlés megszavazta Mirkóczki Zita azon javaslatát, miszerint 27 millió forintot különítsenek el a Gárdonyi Napok utófinanszírozására, s javaslatára több, mint másfél millió forintot szavaztak meg az 1552-es ostromjátékot szervező Históriás Nonprofit Kft. részére.

Az Agria Film Kft. és az önkormányzat közötti szerződéskötést azonban nem szavazták meg a képviselők,

mivel kérdésükre a polgármester a szerződést érintő konkrét tervekről nem tudott beszámolni.

Mirkóczki Ádám így reagált a döntésre:

Nem látok óvodapedadógusokat a teremben, de ha gyerekeket tanítanék Gazdálkodj okosan! játékra, ők is komolyabb és megfontoltabb döntéseket hoznának, mint ez a közgyűlés.

Szó esett még a közösségi házak üzemeltetésére szánt pénzekről, s Pócs Alfréd kérésére megszavazták, hogy az Egri Csillagok Népdalkör ingyen próbálhasson a Bartakovics Béla Közösségi Házban.

Fotó forrása: Mirkóczki Ádám facebook oldala