A bíróság korábbi döntése alapján a helyiek fellélegeztek, de nem tartott sokáig az öröm. Nem érdekel senkit a civilek véleménye, elindult a balatonföldvári Nyugati strandnál az építkezés. A civilek a bírósághoz fordultak, az eljárás még folyamatban van, de a hatóságok már kiadták a szükséges engedélyeket, ezért megindult az építkezés a Balaton partján - írta meg a Frisshirek.hu.

Elég a nagy tavak beépítéséből, legyen vége a balatonföldvári mólógate-nek!

Szabó Rebeka társelnök és a Párbeszéd aktivistái – a helyi civilek támogatása mellett – kenus akciót hajtottak végre a már épülő, Lánchíd hosszúságú betonmonstrumnál, aminek olyannyira nem örültek a földvári strandot önkényesen megszüntető, a helyi építési szabályzatot figyelmen kívül hagyó, környezetkárosító beruházás gazdái, hogy ráküldték csapatunkra a vízi rendészetet. A Párbeszéd minden eszközzel tiltakozik az eszement építkezés ellen!

A Lánchídnál is hosszabb lenne a Balatonföldváron építeni kezdett e-kikötő egyik mólószára

A párt társelnöke a tóparti településen csütörtökön tartott, de online közvetített csütörtöki sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy a projekt miatt beépítik a Nyugati strandot. Szabó Rebeka hangsúlyozta, hogy

a kikötő egyik mólószárát 381 méter hosszúra tervezik, ami hosszabb, mint a 375 méteres Lánchíd. Problémásnak nevezte, hogy a mólószárak kettészelik a strandot. Kiemelte, hogy egy rendelet szerint a kikötők száz méteres körzetében nem lehet fürdeni. Nem készült megfelelő környezethasználati engedély és a kikötő megépítése jelentős eliszapolódást eredményezhet.

– közölte a társelnök. Sőt, a kikotort iszapot majd a Balatonba tervezik lerakni. Véleményük szerint ahhoz,hogy meg lehessen őrizni a Balaton jó vízminőségét, őrizni kell a nádasokat, az élővilágot, a part menti fákat. Az eseményen részt vett Herényi Károly, a Mosolygó Balatonföldvár Egyesület elnöke, aki azt mondta, hogy ha a strandon megépül a kikötő, akkor

„egyetlen egy Balaton-parti strand sem érezheti magát biztonságban".

Fotó: Párbeszéd Facebook-oldala