Jelentések szerint három ember veszítette életét Herszonban, a sebesültek száma hat fő. Két nővér a kórházban sebesült meg a támadások következtében.

A délkelet-ukrajnai Herszon térségében kevésbé intenzívek a harcok azt követően, hogy az orosz erők kiürítették a kikötővárost, illetve a Dnyeper folyótól nyugatra eső területeket a tavalyi év novemberében. Maga Herszon városa, a régió központja azonban továbbra is folyamatos tüzérségi támadásoknak van kitéve. A várost a folyó túlsó partjáról lövi az orosz tüzérség.

A szomszédos zaporizzsjai régióban intenzívebbé váltak a harcok az elmúlt néhány nap során. Itt hónapokra befagytak a frontvonalak a korábbiakban. Moszkva által kinevezett tisztségviselők közlése szerint az ukránok eltaláltak a térségben egy vasúti hidat, a csapás négy ember halálához vezetett - a France24.com híradása szerint.

A Molocsnaja folyó egy vasúti hídja ellen intézett támadást az ukrán tüzérség HIMARS rakétavető bevetésével – írta Jevgenyij Balitszkij, a régió oroszok által kinevezett vezetője egy közösségi médiaplatformon. Egy vasutasokból álló csoport négy tagja életét veszítette, további öt személy pedig megsebesült az akció következtében - tette hozzá. 

Harkiv is az oroszok célkeresztjébe került

A kelet-ukrajnai metropolisz, Harkiv területén egy háromemeletes lakóépületbe csapódott be egy rakéta, mely ezt követően részben összeomlott. Az áldozatok egyike egy idős nő – írta Oleh Szinehubov regionális kormányzó a Telegramon közzétett bejegyzésében.

Fotó: Herszon kikötővárosa, Wikipedia.