Elmondta, az ellene zajló támadás alaptalan, amellyel a kormány új szintre lépett a független média elleni támadásában. Itt csak húsz százalékban foglalkoznak vele, a kreált ügyekkel, a többiben csak üzenőfalnak használják, az elitnek üzennek rajta keresztül - írja a lap a Politico cikkének szemléjében.

Elmondta, lapcsaládjuk zászlóshajóját, a 24.-hu oldalát folyamatosan befolyásolni próbálják, milyen cikkek, kikről jelenjenek meg. De olyan is többször volt, hogy igyekeztek megjelent cikkeket töröltetni - persze a megkereséseket meghallgatjuk, de attól a szerkesztésbe nem engedünk beleszólást. Varga elmondta, már odáig jutottak, hogy a lapcsalád többi tagjának szerkesztését is próbálják irányítani, főleg igaz ez a Nők Lapjára, ami nagyon nagy olvasótábort tudhat még mindig vidéken. Olyan kérés is befutott hozzájuk, hogy fideszes női politikusok kerülhessenek címlapra - de ezt mind-mind visszautasítjuk, szögezte le Varga, hiszen a szerkesztők döntenek az újság tartalmáról. 

Az ellene zajló megfélemlítés abban különbözik a korábbiaktól, hogy ez 2-12 év börtönnel sújtható a gyanúsítás minősítése kapcsán. Varga elmondta, sehová sem vezetne az, ha a magyar média a török és orosz útra lépne, ami tudjuk, a kormány szócsöve. 

A Magyar Nemzet online kiadása írta meg először, hogy Varga Zoltánt különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt gyanúsítottként hallgatta ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). Indoklásuk szerint az üzletember 500 millió forintot meghaladó összeggel károsíthatta meg az EU-s költségvetést egy – az érdekeltségébe tartozó – uniós forrásból létrehozott vállalkozás jóval áron aluli értékesítésével. 

Fotó: Centrál Médiacsoport weboldala