A szol24.hu a héten írta meg, hogy az energiaválság és a rendkívüli spórolási intézkedések közepette két városi intézmény is az önkormányzattól kaphat kölcsön. A Sportcentrum költségvetését 40 millió forinttal, míg a Szigligeti Színházat 75 millió forinttal támogatná meg a város.

Ligeti József, a városüzemeltetési, városfejlesztési és fenntartható fejlődés bizottság elnöke a Szolnok Tv-ben arról beszélt, hogy ezek ideiglenes támogatások, a város vissza fogja kapni, amint az állam teljesíti vállalásait, és utalja a hiányzó összegeket az intézményeknek. A Sportcentrumnak és a színháznak december 31-éig kellene fizetnie az államnak. A színház több éves, 7,6 milliárd forintos felújítása idén ősszel fejeződött be.

A csütörtökön ülésező szolnoki közgyűlés már jóvá is hagyta a 115 milliós hitelt.

Szalay Ferenc a Facebook-oldalán a döntést úgy kommentálta, hogy

elfogadtuk a Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. és a Szigligeti Színház üzleti tervének módosítását, így mindkettő biztonságosan zárja az évet.

Emellett egy másik nagy beruházás is kapott többlettámogatást a várostól. A Szolnok VÁR! – Szolnoki Várkerület turisztikai célú fejlesztése című projekt 100 millió forintot kapott. "A kivitelezési és kiviteli tervezési szakaszra vonatkozó szabványi előírásoknak való megfelelés miatt kiegészítő geotechnikai méréseket és számításokat kellett végezni, melyek eredménye alapján a műszaki megoldás módosítására volt szükség a gátszerkezet alapját képező jetoszlopok méretezését és a rézsű védelmét illetően" - ismertette a döntés hátterét a városvezető.

A bejegyzése végén Szalay Ferenc visszatért a válságos valósághoz, és a takarékossági intézkedések részeként bejelentette, hogy december 22. és január 6-a között igazgatási szünet lesz a városházán.

A kiemelt kép forrása: Szalay Ferenc Facebook-oldala