Az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményükben azt írták: a télen nem lakott ingatlanoknál fontos a vízhálózat és a vízmérők víztelenítése, valamint a vízmérőakna letakarása, szigetelése, de javasolt az ingatlan rendszeres időközönkénti ellenőrzése is, az esetleges károk megelőzése miatt.

Ugyanakkor a télen is lakott ingatlanoknál is fontos a vízmérőakna és azon vezetékszakaszok szigetelése, amelyek kevésbé védett helyen, például pincében, falon kívül találhatók - tették hozzá.
Szükséges a kerti csapok víztelenítése is, valamint a telepített öntözőberendezésekre is érdemes jobban odafigyelni, mert bár ezek fagyállóak, az élettartamukat meghosszabbíthatja, ha víztelenítik őket - írták.

Tovább folytatódik a felhőzet csökkenése, de keleten, délkeleten továbbra is felhős maradhat az idő, egyre kevesebb helyen lehet gyenge eső. Éjszaka nagy területen pára, köd, illetve rétegfelhőzet képződik, csupán északnyugaton maradhat kevésbé felhős az ég.

Kedden az ország keleti, északkeleti felén tartósan borult, párás, ködös idő lesz a jellemző, helyenként lehet vékonyodás a felhőtakaróban. A Duna-Tisza közétől nyugatra haladva egyre nagyobb eséllyel szakadozhat fel a rétegfelhőzet, a szelesebb részeken pár órás napsütés valószínű. Szitáláson kívül érdemi csapadék nem várható. Hétfőn mérsékelt marad a légmozgás, kedden főleg északnyugaton élénkül meg a déli, délkeleti szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 9 fok között várható.

A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 9 és 16 fok között valószínű, nyugaton lesz az enyhébb idő.

Fotó: MaVíz weboldala