Elon Musk pénteken elindítja a tömeges leépítést a Twitternél, közölte a vállalat a munkavállalókkal egy csütörtöki – magyar idő szerint már péntek éjjeli – e-mailben, írta meg a Guardian.

A hvg.hu által szemlézett cikk arról számolt be, 

a levél szerint a kirúgásokat azzal indokolják, hogy „egészséges útra akarják terelni” a Twittert.

A nap folyamán minden Twitter-dolgozó újabb elektronikus levelet kap. Aki a munkahelyi e-mailcímére kapja a küldeményt, az továbbra is a cég alkalmazásában marad, aki a magáncímére, az azt olvashatja benne, hogy megválnak tőle.

A hvg.hu arról is beszámolt, hogy iparági értesülések szerint

a Twitter új tulajdonosa, Elon Musk, a dolgozók nagyjából felét rúghatja ki. 

A Bloomberg néhány nappal ezelőtt arról írt, mintegy 7500-an dolgoznak a cégnél, közülük hozzávetőleg 3500-tól válnak meg.

A hvg.hu szemléje szerint dezinformációs szakértők és civilszervezetek már korábban arra figyelmeztettek, hogy az amerikai félidős választások előtt csupán néhány nappal

a tömeges leépítésnek nagyon komoly következményei lehetnek. A platform ugyanis még több mint 7 ezer dolgozóval is küszködött a tartalom-moderálással.

Amint arról korábban lapunk, a Frisshirek.hu is beszámolt, a világ egyik legvagyonosabb embereként ismert Elon Musk azzal indokolta nemrég a Twitter megvásárlását: „azért tettem, hogy segítsek az emberiségnek”. Első intézkedései közt visszaengedte a platformra az onnan korábban kitiltott egykori amerikai elnököt, Donald Trumpot.

Nem csak emiatt merül fel azonban a kérdés: vajon jó kezekbe került-e a Twitter? Az új tulajdonos, ugyanis Elon Musk vasárnap egy álhírre mutató posztot osztott meg a platformon a Paul Pelosit ért támadás kapcsán. Gyorsan törölte ugyan a tweetjét, de azt addigra már százezren kedvelték...

Tegnap pedig arról írtunk, hogy Musk bejelentette: a Twitter nem állítja vissza azonnal azon korábbi felhasználóinak fiókját, akit a közösségi oldal zaklatás, erőszak, a választás és a korononavírussal kapcsolatos félretájékoztatásra hivatkozva zárt ki. Erre egy eljárást dolgoznak ki, ami legalább néhány hétig tart.

Illusztrációs fotó: Pixabay