Lakatos Márk a népszerű stylist a napokban elég kemény kritikát fogalmazott meg Majka és Pápai Joci közös daláról. A nóta, amely Barokk címmel jelent meg, és már tarol is a YouTube-on közelítve két hét alatt az egy milliós nézettséget Lakatos szerint értelmezhetetlen.

A stylist azon méltatlankodott, hogy mi köze a dalnak a barokknak, amikor inkább középkori díszletek között gregorián utánzatokkal operál.

Majka Lakatos konkrét kérdésére Facebook-oldalán így reagált:

Szóval hogy miért is Barokk a szám címe? Mikor meghallgattam a dalt, veled ellentétben nekem eszembe sem jutott ezt megkérdezni József Sebastian Pápaitól, mivel a művészet pont attól szép, hogy azt csinálunk benne, amit csak akarunk. Neked magyarázzam?

A Majka válaszát a 24.hu szemlézte korábban, mert az azóta eltűnt a Facebook-ról. Egy ideig azt lehetett hinni, hogy azt maga a rapper vette le az oldaláról, később azonban kiderült, hogy a Facebook szemét szúrta.

Az előző, Lakatos Márknak szánt posztomat a Facebook gyűlöletbeszédre hivatkozva eltávolította, vagy legalábbis ideiglenesen felfüggesztette (azóta kértem a döntés megváltoztatását). Szerintetek mi volt ebben gyűlöletbeszéd?

- tette fel a kérdést újabb írásában Majka, idézte az esetet a Szmo.hu. A Frisshírek.hu szerkesztőjének hevenyészett véleménye szerint nem a Lakatos Márknak szánt ironikus kiszúrások, hanem bejegyzésének azon része sérthette a Facebook-szerkesztők szerint a platform irányelveit, amelyben Majka a mobilján elérhető dalok szókimondó címeit ismertette:

1. ijááá (semmi köze a nyilakhoz)
2. feka tomi (Tomi nem feka)
3. Dark Rúúm (itt azt se tudom, hogy a szobára vagy az italra gondoltam)
4. szép napot köcsög (ez magáért beszél)

A kiemelt kép forrása: Majka Facebook-oldala