Mint arról délután beszámoltunk, váratlanul lemondott elnöki tisztjéről Vári Attila. A Magyar Vízilabda Szövetség vezetését elmondása szerint azért hagyja ott, hogy a Nemzeti Vízilabda Képzési és Módszertani Központra koncentrálhasson a jövőben. Bejelentését az M4 adásában tette meg.

Az Index most arról értesült, hogy már meg is van, ki lesz az utód. Vári korábbi válogatott csapattársa, Madaras Norbert, aki jelenleg a Ferencváros vízilabda-szakosztályát vezeti. A lap úgy tudja, ha a korábbi sportoló beadja pályázatát, akkor az elnökségért ő indul legnagyobb eséllyel.

Közben erről írt az Eurosport magyar nyelvű portálja is, amely a következő véleményt hallotta terjedni a szakág berkeiben:

a magyar vízilabda jövőjének egyetlen esélye, ha Vári Attila helyett Madaras Norbert lesz az elnök.

Madarasnak komoly sportdiplomáciai tapasztalatai is vannak, mellette a Fradi lobbiereje sem elhanyagolható. A Magyar Vízilabda Szövetségben jelenleg alelnöki tisztséget tölt be. Aktív sportolói pályafutását akkor hagyta abba, amikor Vári a szervezet élére került, 2018-ban. Azóta azonban több sportdiplomáciai tisztséget is betöltött a szakág európai és nemzetközi szervezeteinél (LEN, FINA), sőt aktívan részt vett a Magyarországon szervezett vizes vb megrendezésében is.

A válogatottban Madaras Norbert 2002 és 2016 között játszott, 2004-ben és 2008-ban pedig olimpiai aranyat is nyert a csapattal.

A kép forrása: Waterpolo.hu Facebook-oldala