Hírlapi kacsának nevezte, eredetileg a szeged.hu értesülését Havasi Bertalan, Orbán Viktor sajtófőnöke, miszerint a miniszterelnök pénteken Szegedre látogatna. A hír gyorsan elkezdett terjedni az országos médiában, és mi is megírtuk, hogy Orbán látogatása miatt a fél belvárost lezárják. Az Index és más portálok ráadásul azt írják, még a határvadászok eskütételének a helye is bizonytalan. 

Orbán érkezését cáfolta most Havasi, bár a hírlapi kacsa információját pedig a szeged.hu cáfolta meg, mégpedig egy meghívó bemutatásával, amelyet a polgármesteri hivatal részére küldtek ki. Ebben az látszik, hogy az esemény ideje szeptember 9. (péntek) 10 óra, a helyszín pedig a szegedi Móra Ferenc Park, ami a Móra Ferenc Múzeum előtt található. A meghívón az is szerepel hogy ünnepi beszédet mond Orbán Viktor a rendezvényen.

Valószínű tehát, hogy az eredeti értesülés nem lehetett hírlapi kacsa. Ettől függetlenül lehet, hogy Orbán Viktor meggondolta magát, és mégsem érkezik Szegedre. A szegedi embereket foglalkoztató legfontosabb kérdés ezek után az, hogy lesznek-e, és ha igen, mekkora volumenű lezárások pénteken, munkaidőben a belvárosban.

A kiemelt képünk forrása: Orbán Viktor Facebook-oldala