Már a National Geographic is csodájára annak a szentendrei fiatalnak, aki még csak 14 éves, de már két vad- és természetfotós kiállítása is nyílt a városban. Miközben Szentendre nem arról híres, hogy híján lenne a művészeti attrakciókban és kiváló személyiségekben, ezért az elismerés még többet ér.

„Szeretném közelebb hozni az embereket a természet rejtett, titkos pillanataihoz. Ez a küldetésem, amivel megpróbálom felnyitni az emberek szemét azzal kapcsolatban, hogy milyen fantasztikus pillanatok játszódnak le a természetben, amikről sokan nem tudunk” – vallotta meg hivatásáról Farkas Kornél, a fiatal fotós a National Geographic magyar kiadásában. A lapnak elmondta azt is, milyen fotós célkitűzései vannak. A bakancslistáján nem távoli egzotikus tájak szerepelnek, hanem hazai vadállatok és érintetlen miliők, köztük a gemenci gímszarvasok, a gyulai dámszarvasok, a kis-balatoni vízimadarak, de élmény számára a bakonyi séta vagy a vásárosnaményi Bockereki-erdő.

Fotózása négy évvel ezelőtt indult, amikor megtalálta szülei fényképezőgépét, és kezdetben Szentendre zegzugos utcáit fotózta. Hamar azonban képezni kezdte magát, és kezdte egyre komolyabban venni szenvedélyét. 2020-ban a város is felfedezte alkotásait, mert első kiállítása a Szentendrei P’Art moziban az év novemberében nyílt meg. A nyárbúcsúztató Szentendre Éjjel-Nappal Fesztiválon a hétvégén már a második kiállítására került sor Felfedezhető csodák II. címmel a Dunaparti Művelődési Ház udvarán. A képeket szeptember 9-ig nézhetjük meg. A most közzétett fotókról Farkas Kornél így vallott: „A nap első sugarai eltalálják arcomat, miközben ezerféle hangtól hangos az erdő. A virágzó vadvirágok illatával telített levegőt szippantom be, a gumicsizmámat harmatcseppek mossák és vállamon a fényképezőgéppel sétálok a végtelenbe, ahol őzek, nyulak, fácánok ugrálnak át előttem. Ezt az életérzést szeretném másoknak is megmutatni fotóim segítségével.”