2023.06.01., csütörtök - Tünde
Budapest: 21o - 23o
Az ország 19 megyéjében

Bálázott ruhával megpakolt kamion lángol Borsosberényben, teljes az útzár a kettes főút érintett szakaszán

frisshirek.hu, 2022. augusztus 27. - 12:45
Bálázott ruhával megpakolt kamion lángol Borsosberényben, teljes az útzár a kettes főút érintett szakaszán
Borsosberény belterületén teljes szélességében lezárták a 2-es számú főutat, miután szombaton kigyulladt egy kamion. A helyszínen rendőrök irányítják a forgalmat.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Dankóné Nagy Éva, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője arról tájékoztatta portálunkat, hogy egyelőre ismeretlen okból gyulladt ki egy kamion szombaton 11 óra 20 perc körüli időben a 2-es számú főúton, Borsosberény belterületén.

– A szakemberek megkezdték a tűz eloltását, amelynek idejére a főút érintett szakaszát teljes szélességében lezárták. A rendőrök a rétsági körforgalomnál és Borsosberényben a forgalmat Pusztaberki irányába terelik. A helyszínen torlódásra kell számítani – tette hozzá a rendőrségi szóvivő.

Szeles Péter, a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hivatalvezetője megkeresésünkre elmondta, hogy a kamion és a pótkocsi a rakománnyal együtt teljes terjedelmében lángba borult. A rétsági hivatásos tűzoltók két, habosított vízsugárral kezdték meg az oltást. A tűz egy trafódobozt és egy épületet is veszélyeztet, a helyszínre riasztották a balassagyarmati lánglovagokat is.

– A teherautót mardosó tüzet már eloltották, a pótkocsi – bálázott ruhából és klímaalkatrészekből álló – rakománya viszont továbbra is ég. Jelenleg is dolgoznak azon, hogy egy munkagépet, targoncát is a helyszínre vezényeljenek, megkönnyítendő az oltási munkálatokat. Személyi sérülés nem történt a káreset során – tette hozzá Szeles Péter.

Fotó: Facebook/Útinform és traffipax-figyelő csoport