A Makón élek nevű Facebook csoportba került fel egy videó a múlt héten, amiben az látható, hogy a Korona mögötti butiksoron patkányok ugrálnak a kukába. A videó feltöltője szerint értesítették erről már több alkalommal az önkormányzatot. A hozzászólók megerősítették, tényleg élnek rágcsálók a belvárosban. Egy hölgy szerint reggel neki szaladt volna a lábának, ha nem ugrik arrébb; egy másik nő fagyi tölcsérrel a szájában látta kijönni a kukából a patkányt. Egy harmadik hölgy úgy vette észre, a belvárosi rész tele van velük, de főleg ez a Korona mögötti rész, illetve az OTP előtti bokros terület.

A Délmagyarországgal az önkormányzat közölte: azzal ellentétben, ami a közösségi oldal bejegyzésében áll, senki nem tett bejelentést a belvárosban megjelent patkányokkal kapcsolatban. Az önkormányzat ilyenkor a panaszosoknak tud adni rágcsálóirtót, illetve elrendeli az érintett területeken a soron kívüli irtást egy magáncég közreműködésével.

Zsámboki Zsolt, az Innovációs és Városfejlesztési Iroda műszaki csoportvezetője a megyei napilapnak elmondta, a közösségi oldalt látva szereztek tudomást a patkányokról. Ezért a napokban rendkívüli rágcsálóirtást tartanak a belvárosban, ami érinteni fogja a zárt csapadékvíz- és a szennyvízelvezető hálózatot is.

A fotó illusztráció.