Patrick Duffy magyarországi kalandjai és a Lepattanó film

Patrick Duffy, a Dallas sorozatból ismert színész, Magyarországon járt, hogy promóciózzon egy új magyar filmet, a Lepattanót, amelyben szerepel. A miskolci Cinefest díszvendégeként is tiszteletét tette, és a magyar konyha ízeivel is megismerkedett.

Patrick Duffy, aki a Dallas című sorozat Bobby Ewingjaként vált ismertté, most egy új magyar film, Vékes Csaba Lepattanója kapcsán látogatott el hazánkba. A film, amelyben Scherer Péter, Mucsi Zoltán és Elek Ferenc is szerepelnek, 2024. szeptember 26-án kerül a hazai mozikba. Duffy a 20. Miskolci CineFest Filmfesztiválra érkezett a film premierjére, ahol fontos kulcsfigurát, egy idegenbe szakadt gazdag magyart alakít, aki Brazíliában élő mecénásként tévedésből egy vagyont utal át egy gombfociklubnak. A fesztiválon díszvendégként is megjelent, ahol a helyi ízeket is megkóstolta. A Végállomás Bistro & Wine-ban párjával, Linda Purl színésznővel helyi ízelítőtálat, hortobágyi húsos derelyét, parmezános bundában sült mangalicasteaket, napon szárított paradicsomos gnocchit és az Ébredő erdő fantázianevű desszertet fogyasztottak.

A színész és párja később a budapesti Kopaszi-gáton található Zazie Bistro & Barban is megfordultak, ahol az őszi étlap újdonságait kóstolták meg. Duffy egy igazi őszies hangulatú tésztát választott, amely négyféle gombával volt gazdagítva.

Patrick Duffy az Indexnek adott interjújában elmondta, hogy már tudta, a Dallas mennyire népszerű Magyarországon, és hogy a vasfüggöny mögötti országokban különösen nagy jelentőséggel bírtak a nyugati sorozatok. A színész szerint a Dallas iránti érdeklődés az évek múlásával is fennmaradt, nemcsak Magyarországon, hanem más országokban is, és még ma is elámul a sorozat hatásától.

Duffy izgatottan várta a magyarországi látogatást, és a Lepattanó volt az első magyar filmes felkérése, amelyre azonnal igent mondott, még a forgatókönyv megtekintése előtt. A színész elmondása szerint a film forgatása során a munkamorál hasonló volt az amerikai produkciókhoz, és a csapat lelkesedése különösen megfogta. A magyar forgatásról Duffy azt nyilatkozta, hogy autentikus élmény volt számára, hiszen egy száz százalékosan magyar film amerikai vendégszereplőjeként érkezett az országba.

A Lepattanó film kapcsán Duffy elárulta, hogy a szektorlabda, a film központi témája, számára ismeretlen volt, de karakterét és a többi szereplőt érdekesnek találta. A filmről azt mondta, hogy jó hangulatú, verseny volt benne, de a versengés szívből jött, és mosolyra fakasztotta az embert. A CineFesten látta először a teljes filmet, és jobbnak találta, mint amire számított.

Duffy a Dallasban eltöltött időről és a sorozat híres zuhanyjelenetéről is mesélt, amely azóta is legendás. A színész szerint a Dallasnak köszönhetően olyan ikonikus pillanatokat élt meg, amelyekre mindig is vágyott, mint például a sorozat főcímdala vagy a zuhanyjelenet, és ezek miatt akár már nyugdíjba is mehetne.

Duffy ötven éve gyakorló buddhista, és elmondása szerint ez a vallás mélyen befolyásolta mind a munkáját, mind a magánéletét. A buddhizmus segítségével minden nap kitűzi a céljait, és este megvizsgálja, hogy elérte-e őket. Ha valami rossz történik, arra gondol, hogy ő hozta létre azt a karmát, ami miatt ez megtörténhetett, és ez azt is jelenti, hogy ezt a karmát meg is tudja változtatni.

(Borítókép: Patrick Duffy 2024. szeptember 17-én. Fotó: Szollár Zsófia / Index)