A magyar női kézilabda-válogatott bejutott a negyeddöntőbe

A magyar női kézilabda-válogatott biztosította helyét a párizsi olimpia negyeddöntőjében, miután 27-24-re legyőzte Spanyolországot. A kezdeti bizonytalanságok ellenére a magyar csapat Klujber és Győri-Lukács kulcsfontosságú góljaival vette át a vezetést. A spanyol csapat próbálkozott a felzárkózással, de a magyarok erős teljesítményt nyújtottak, Szöllősi-Schatzl és kapus Böde-Bíró kiemelkedő játékával.

A második félidőben Magyarország növelte az előnyét 19-14-re, mielőtt Spanyolország csökkentette a különbséget 20-19-re. A spanyolok késői rohamával nőtt a feszültség, de Magyarország Klujber és Vámos góljaival visszaszerezte az irányítást, és 27-24-re győzött. A győzelemmel a magyar csapat biztosan továbbjutott a következő körbe, függetlenül az utolsó csoportmérkőzés eredményétől.

Klujber Katrin kiemelkedő szerepet játszott a győzelemben, négy gólt és több gólpasszt is jegyzett. A csapat most a kieséses szakaszra készül Lille-ben, ahol a következő ellenfelük Hollandia lesz, hogy eldöntsék a végső csoportelhelyezést. A csoport jelenlegi állása: 1. Franciaország (6 pont), 2. Hollandia (6 pont), 3. Magyarország (5 pont), 4. Angola (3 pont), 5. Brazília (2 pont), 6. Spanyolország (0 pont).

A magyar csapat eddig két mérkőzést nyert, egyet döntetlenre végzett, és egyet Franciaországtól kapott ki. A hollandok elleni utolsó csoportmérkőzés dönti el a végső rangsorolást. Ha Magyarország legyőzi Hollandiát, akkor második helyről előrébb léphetnek.

Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány szerint a csapat nem hagyta magát megtörni, és fontos volt, hogy amikor a spanyolok felzárkóztak, akkor is voltak olyan játékosok, akik felelősséget vállaltak. Klujber Katrin a mérkőzést hullámzónak írta le, és kiemelte a végjátékban megmutatkozó csapatmunkát. Győri-Lukács Viktória szerint a győzelemhez mindenki hozzájárult, és a csapat nem izgult, hanem egyszerűen nagyon akarta a győzelmet. Böde-Bíró Blanka büszke volt a csapatra, amiért a spanyolok fordítása után ők is meg tudták fordítani a meccset, és hangsúlyozta, hogy most egy nagy levegőt véve kell ráfordulniuk a hollandokra. Füzi-Tóvizi Petra szerint a csapat óriási munkát végzett, és nem hagyták, hogy megtörjék őket.