Komolyan a zsebébe kell nyúlnia annak, aki szeretne egy darabot Michael Jacksonból

Nem csak a zenében, de a képzőművészetben is meglehetősen tehetséges volt a személyét illetően sokszor megkérdőjelezett Michael Jackson. A 2009-ben elhunyt énekes ugyanis élete során temérdek rajzot készített, amelyek közül 78-at most el is árvereznek.

Hiába tartották a pop királyának, továbbra is meglehetősen megoszlik a vélemény Michael Jackson életével kapcsolatosan. Zenei tehetségét ugyan nehéz kétségbe vonni, magánéleti botrányai, és gyerekzaklatási ügyei miatt azonban továbbra sem mindenki kedvence a 2009-ben gyanús körülmények között elhunyt énekes.

Michael Jackson az éneklés és a tánc mellett a rajzolásban találta meg azt, hogyan tudja méginkább kifejezni magát. Ezzel életében ugyan nem lett sikeres, de halálát követően művei hamarosan felkerülhetnek az aukciós rekord-listára, ugyanis elárverezik az előadó által személyesen dedikált rajzait.

Augusztus 3-án a King's Auctions globális aukciós cég ígérete szerint egy előkelő Beverly Hills-i helyszínen az énekes 78 dedikált rajzát bocsátják aukcióra. Jackson, aki 50 évesen halt meg akut propofol-mérgezésben, egész életében rajongott a képzőművészetért, és már fiatalon elkezdett rajzolni. Nagyon szerette Londont és a brit szokásokat is – áll a King's Auctions a The Hollywood Reporternek küldött vasárnapi sajtóközleményében.

Az aukció lebonyolítása meglehetősen formabontó lesz, ugyanis az 1. számú tétel megszerzéséhez egy millió dolláros nyitólicit szükséges, amely azt jelenti, hogy aki ennyit áldozna érte, az mind a 78 darabot megszerezheti. Ha a kikiáltási ár teljesül, az egész rendezvény véget ér, és a kollekció a nyertes licitálóhoz kerül, ha nem, akkor az aukció visszatér a szabványos protokollhoz, és minden műalkotás külön-külön kerül kalapács alá.

A rajzokat ide kattintva tekintheti meg.