Majka állást foglal a Puzsér-Ábrahám incidensben

A közelmúltban tettlegességig fajult Puzsér Róbert kritikus és Ábrahám Róbert, a Pesti Srácok újságírója közötti vita kapcsán Majka, a rapper is megszólalt, és egyértelműen Ábrahám mellett állt ki.

Az eset, amely során Ábrahám Róbert megütötte Puzsér Róbertet, egy Facebook-poszt és annak viszontválasza után történt. Ábrahám Róbertet a Budapesti Rendőr-főkapitányság súlyos testi sértés kísérlete miatt hallgatta ki, ő pedig vállalja a felelősséget, de bocsánatot nem kér. Majka, polgári nevén Majoros Péter, a Facebookon fejtette ki véleményét, és úgy tűnik, Ábrahám oldalára állt, amikor azt írta, hogy Puzsér "nagyon kijárt már egy lángos".

A rapper szerint vannak, akik a virtuális térben bátrak, de a valóságban már nem állnak ki a szavaikért. Majka szerint Puzsér Róbert az a típus, aki nem érti meg a szép szóból, és folyamatosan mindenkinél okosabbnak állítja be magát. Majka véleménye szerint Puzsér egy megalomán és aljas cselszövő, aki most szembesül azzal, hogy vállalnia kell a felelősséget a szavaiért.

Az ügy kapcsán a Blikk is beszámolt arról, hogy Ábrahám Róbertet kihallgatták, rabosították és őrizetbe is vették, de később elengedték. Majka a közösségi oldalán úgy fogalmazott, helyénvalónak találja, hogy Puzsér megkapta a magáét. A történtek kapcsán a Blikk egy szavazást is indított, amely arra keresi a választ, hogy az olvasók megbüntetnék-e Ábrahám Róbertet a történtekért.

Az RTL szerint Majkának magánemberként, a csatornától függetlenül joga van a véleménynyilvánításhoz. Ezt annak kapcsán közölte a csatorna, hogy megkérdezték, mi az RTL véleménye arról, hogy az X-Faktor következő évadának mentora azt fejtegette a Facebookon, Puzsér Róbert megérdemelte, hogy Ábrahám Róbert megütötte őt. A Media1.hu megírta, hogy az RTL nem érezné indokoltnak, hogy elhatárolódjon Majkától, mint társadalmilag felelős vállalat, mivel minden képernyőséhez hasonlóan Majkának is joga van a véleménynyilvánításhoz magánemberként.

Ábrahám és Puzsér már régóta haragban álltak egymással. Ábrahám azután verte ököllel meg Puzsért, miután az egy általa „szatirikus gúnyiratnak” nevezett Facebook-posztban úgy írt magukról, mintha szexuális viszonyuk lett volna, és most a nyilvánosság előtt szakítana a Pesti Srácok újságírójával.

Puzsér a Telexnek azt mondta, hogy Ábrahám kért tőle találkozót. A Tűzoltó utcában találkoztak, ahol állítása szerint a Pesti Srácok újságírója azt kérte Puzsértól, hogy üljön be a fekete Mercedesébe, amit ő nem tett meg. Ezután Ábrahám ököllel pofán csapta. Ábrahám Róbert azonban máshogy emlékszik a történtekre. Szerinte Puzsér nem egyedül ment a találkozóra, hanem egy „kis sráccal együtt lépett ki a kapun”, aki távolról kamerázta az egészet.

Ezután Puzsér közzétett egy hangfelvételt, amit akkor rögzített valaki, amikor az eset történt. Korábban Puzsér azt állította a Telexnek, hogy – ellentétben Ábrahám állításával – nem készült videófelvétel a történtekről. De ezek szerint hangfelvétel igen. „Na figyelj ide te fasszopó” – kezdte Ábrahám a „beszélgetést”, majd úgy folytatta, hogy „ne röhögjél, mert megbaszom a szádat.” Ezután Puzsér többször elmondta, hogy vele ne fenyegetőzzön. Az ütés után Ábrahám azt mondta, hogy Puzsér túlment minden határon, mire Puzsér azt felelte, hogy Ábrahám ment túl minden határon és „most szembesülhet” a következményekkel.

A hangfelvétel közzétetelére Ábrahám a közösségi oldalán így reagált: „Tegnap még azt állította Puzsér, hogy hazudok, amikor azt állítom az egész jelenetet felvették, mert a világon semmilyen felvétel sem készült. Erre most közzé tette a megvágott felvételt, amit nem csak tartalmilag, de időrendileg is módosított. Tedd ki a videót is, te koszos vamzer, és hagyd abba végre a picsogást. Viseld férfiként, ahogyan én is férfiként viselem a következményeket. Méltó vagy a gazdádhoz.”