Budapesti közlekedési fennakadások és baleset

Karácsony Gergely főpolgármester a budapestiek türelmét kérte a városban zajló széleskörű útfelújítási munkálatok miatt, amelyek több helyszínen is forgalmi korlátozásokat okoznak. A Budapest Közút Zrt. nyári munkálatai során több ezer négyzetméteren végeznek útburkolat fenntartási és karbantartási munkákat, amelyek elengedhetetlenek a város infrastruktúrájának javításához.

A főpolgármester Facebook-bejegyzésében arról tájékoztatott, hogy a munkálatokat a nyári tanszünet idejére időzítették, amikor a közúti forgalom csökken, de ennek ellenére is torlódások várhatóak. Karácsony Gergely megköszönte a Budapest Közút Zrt. és a BKK munkatársainak lelkiismeretes munkáját.

A felújítások között szerepel a Hungária körúti felüljáró, a Fogarasi - Csömöri felüljáró, a Budakeszi út, az Ajtósi Dürer sor, a Margit híd és körút, valamint a Basa utca és a Fertő utca nagyfelületű aszfaltozása. Emellett a BKK a nagykörúti 4-es és 6-os villamos vonalán is pályakarbantartást végez, ami további korlátozásokat eredményez.

A közlekedési fennakadásokat tetézte egy baleset is, amikor a Mechwart ligetnél egy 4-6-os villamospótló busz egy személygépkocsi tetőcsomagtartóján lévő kajakra ütközött. A Blikk értesülése szerint a baleset körülbelül kedden 16:15 környékén történt a Margit körúton, az Átrium előadóművészeti színház után, amikor egy Volkswagen sofőrje véletlenül beverte a busz szélvédőjét a jármű tetején található, epic V8 márkájú kajakkal, amelynek legolcsóbb fajtájú kiadása körülbelül 1,3 millió forintba kerül. A baleset következtében a BKK plusz autóbuszokat állított forgalomba a Széll Kálmán téren, és a 17-es villamosokat visszafordította. Szerencsére személyi sérülés nem történt. A nem mindennapi esetről egy fotót is készített a lapunk fotósa.

Az üggyel kapcsolatban megkerestük a BKK-t, esetleges válasz esetén frissítjük majd a cikkünket.