Szolnoki kalandparki bántalmazás: új fejlemények

A szolnoki kalandparkban történt incidens kapcsán új részletek kerültek napvilágra: a rendőrség is megszólalt az ügyben. Egy videofelvétel tanúsága szerint egy gyermeket olyan erővel rúgott meg egy felügyelő, hogy a kisfiú a földre esett. Az elkövető ezután magára hagyta a sérült gyermeket.

A Szolnoki Városüzemeltetési Kft., amely a parkot üzemelteti, értesítette a rendőrséget az esetről. A Szolnoki Rendőrkapitányság garázdaság gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen. A park teljes területét kamerák figyelik, így az eset rögzítésre került. A felvételeken egy felnőttet, aki később a park egyik felügyelőjeként azonosítottak, látható, ahogy erőteljesen megrúg egy kisgyermeket.

A Yakuza SE jászberényi elnöke lemondott, miután kiderült, hogy ő rúgta meg a gyermeket a Szolnoki Kalandparkban. A videofelvételen jól látható, ahogy a férfi erőteljesen megrúgja a gyermeket, aki ezután a földre esik és sírni kezd. A lemondott vezető vállalta a felelősséget tetteiért, és bocsánatot kért a gyermektől és a szülőktől. A helyi alkalmazottak nem észlelték a bántalmazást, de a zaklatott gyerekeket később észrevették. A kalandparkot üzemeltető cég jelentette az esetet a rendőrségnek, akik megerősítették a bántalmazás gyanúja miatt folyó nyomozást.

A kisfiú jól van, a rendőrség jelenleg is dolgozik az ügy felderítésén. A bántalmazó férfi, aki évtizedek óta harcművészetet oktat, és a Yakuza SE sportegyesület elnöke volt, közleményt adott ki, amelyben elismerte tettét és minden szempontból elfogadhatatlannak nevezte azt. Kijelentette, hogy cselekedete szembe megy mindazzal, amit eddig képviselt és tanított. A helyszínen bocsánatot kért a gyermektől, és azt mondta, mindent megtesz az igazságszolgáltatás munkájának támogatásáért, remélve, hogy nem okozott lelki sérülést a kisfiúnak. A szülőktől is bocsánatot kért, bár nem várja el, hogy megbocsássanak neki. A férfi bejelentette, hogy lemond minden tisztségéről és pozíciójáról az általa vezetett szervezetekben, mivel úgy érzi, méltatlanná vált ezek betöltésére. A közlemény végén arra kérte családját és kollégáit, hogy kíméljék meg őket a méltatlan támadásoktól, és hangsúlyozta, hogy ő vállalja a felelősséget, a sajtónak pedig nem kíván nyilatkozni.