Nyílt levél Ordas Eszternek a bulihajók ügyében

A Levegő Munkacsoport és az Újlipótváros Szuperblokk nevű civil szervezetek nyílt levelet írtak Ordas Eszternek, a Tisza Párt tagjának, miután a politikus bírálta a fővárosi Duna-parti építési szabályzat módosítását.

A két szervezet közös álláspontja szerint az új szabályzat a kikötők számának korlátozásával, a sűrűn lakott területeken a kikötött hajók számának csökkentésével és a bulihajók kikötésének megtiltásával hozna megoldást a budapesti dunai hajóforgalom problémáira. A módosítás a V. és XIII. kerületek lakói körében pozitív fogadtatásra talált, míg a Személyhajósok Szövetsége ellenezte azt.

A civilek levele rámutat, hogy a tömegturizmus jelentős terhet ró a célterületekre, és hangsúlyozzák, hogy szervezeteik kiemelt figyelmet fordítanak a dunai turisztikai hajóforgalom okozta problémákra. A levélben több kérdést is feltesznek Ordas Eszternek, arra kérve őt, hogy tisztázza álláspontját a kérdésben.

Ordas Eszter neve korábban egy hajós kartellügy kapcsán került elő, és a politikus a hajós cégek érdekeit képviselve próbálta megakadályozni a dunai hajózás szigorítását. Karácsony Gergely főpolgármester májusi Facebook-posztjában utalt arra, hogy a Tisza Párt fővárosi listájának második helyén álló személy korábban érintett volt egy versenyhivatali eljárásban, és a hajózási rendelet elfogadása ellen lobbizott.

: "article-1"