Késes rablót tartóztattak le a pszichiátriai osztályon

A Szolnoki Hetényi Géza Kórház Pszichiátriai Osztályán került sor egy 36 éves újszászi férfi letartóztatására, aki korábban ököllel támadt egy idős férfira, hogy megszerezze annak értékeit.

Lánczi Rajmund, a Szolnok Járási Ügyészség csoportvezető ügyésze szerint a férfi Újszászon, a Bajcsy-Zsilinszky úton sétált, amikor szembetalálkozott a kerékpározó 74 éves áldozattal. A támadó a nyugdíjas elé állt, és késsel követelte a pénzét. Az idős férfi megpróbálta értesíteni a rendőrséget, de a támadó ököllel olyan erővel ütötte meg, hogy az áldozat a biciklijével együtt elesett. A támadó ezután elmenekült a helyszínről, anélkül, hogy bármit is elvitt volna.

Az ügyész tájékoztatása alapján a gyanúsított nem működött együtt a hatóságokkal, és elmezavarra utaló jeleket mutatott. Gyógyszer nélkül agresszivitása is nehezen volt kezelhető, ami indokolttá tette a kórházi kezelését.

A férfi elsődleges orvosi vizsgálatok után folyamatos gyógyszeres terápiára szorult, és szükségessé vált az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben történő ellátása, valamint elmeállapotának büntetőjogi szempontból történő megállapításához szükséges elmeszakértői vizsgálat.

A letartóztatásról döntő ülést a Szolnoki Hetényi Géza Kórházban tartották meg, ahol a férfi kezelését biztosították. A bíróság elrendelte a letartóztatást, és az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetet jelölte ki végrehajtási helyül. A döntés ellen a gyanúsított és védője is fellebbezett.