A Samsung nagyobb összecsukható telefon eladásokra törekszik

A Samsung a Galaxy Z Flip 6 és Fold 6 bemutatásával nem ért el jelentős innovációt az előző modellekhez képest, de az új AI-képességek bevezetésével igyekszik növelni az eladásokat. A vállalat a kategóriában legalább tíz százalékos növekedést remél idén.

A Samsung Unpacked eseményen bemutatott új összecsukható készülékek kapcsán a vállalat vezetői hangsúlyozták, hogy az eladások növelése a céljuk. TM Roh, a vállalat mobilrészlegének vezetője elmondta, hogy a tavalyi modellekhez képest 10 százalékkal többet szeretnének értékesíteni az új termékekből. Roh kiemelte, hogy a készülékek kamera és akkumulátor tekintetében is fejlettebbek, ami hozzájárulhat a 2024-es összehajtható készülékek sikeréhez. Mindkét új készülék a Snapdragon 8 Gen 3 for Galaxy SoC-t használja, amely a jövőbeli zászlóshajó-készülékeknél az AI-képességek fokozására összpontosít.

A Samsung összecsukható telefonjai iránti érdeklődés Dél-Koreában már korábban is magas volt, a Flip 5 és a Fold 5 előrendelési rekordokat döntött, összesen 1,02 millió előrendeléssel. A Flip 5 a legnépszerűbb volt 70 százalékos részesedéssel. Ezek az előrendelések felülmúlták a korábbi 970 ezer előrendeléses rekordot. A Samsung reményei szerint az AI-képességek 10 százalékos eladásnövekedést eredményezhetnek.

Az új készülékek fogadtatása azonban egyelőre tartózkodó. Philip Michaels, a Tom's Guide szakírója szerint a Galaxy Z Fold 6 és Galaxy Z Flip 6 készülékek hardvermódosításai szerények, és az előző modellekhez képest 100 dollárral drágábbak. Michaels megjegyezte, hogy bár vannak pozitív első benyomások az új eszközökről, a vásárlási hajlandóság végül az AI legújabb kiegészítéseiről alkotott fogyasztói véleménytől függ majd.