Bundesliga-szerződést érhet a magyar válogatott bekk Európa-bajnoki debütálása

A magyar válogatott védője, Dárdai Márton hétfőn visszatér Berlinbe és megkezdi a felkészülést az új szezonra, a Berliner Kurier információi szerint. A 22 éves hátvéd szerződése 2025 nyarán jár le a Hertha BSC-nél, de több élvonalbeli együttes is érdeklődik iránta, ami előbbi klubváltást eredményezhet.

Dárdai Márton nem szeretné meghosszabbítani a szerződését a német másodosztályú csapattal, és télig szeretne várni a jövőjét illető döntéssel. A fiatal védő célja, hogy élvonalban futballozzon, és ha erre télen nem nyílik lehetőség, akkor valószínűleg távozik Berlinből. Addig is a fejlődésére és a csapatért való küzdelemre koncentrál.

A Hertha BSC alapembere volt tavaly, ahol édesapja, Dárdai Pál is számított rá, néha védekező középpályásként is. A Transfermarkt 2,5 millió euróra becsüli értékét, de a Hertha csak a duplájáért engedné el a játékost ezen a nyáron. Az Augsburg már mutatott iránta konkrét érdeklődést, és a következő hetekben további kérők is felbukkanhatnak.

Dárdai Márton a magyar válogatottban is megmutatta tehetségét, miután Marco Rossi meghívására elfogadta a lehetőséget, hogy a német korosztályos csapat után a felnőtt válogatottban is szerepeljen. Az Európa-bajnokságon hatszor lépett pályára, és mind a három csoportmeccsen kezdőként kapott szerepet.