Szoboszlai Dominik az Eb legnagyobb csalódásai között

A nemzetközi sportsajtó továbbra sem kíméli Szoboszlai Dominiket az Európa-bajnokságon nyújtott teljesítménye miatt, a spanyol Marca szerint a magyar válogatott kapitánya az Eb legnagyobb csalódásokat okozó játékosai közé tartozik.

A labdarúgó teljesítményének megítélése bár szubjektív lehet, a rengeteg rendelkezésre álló számadatnak köszönhetően ma már objektívebb értékelés is lehetséges. A Marca spanyol sportlap éppen ezek alapján állította össze az Európa-bajnokság legnagyobb csalódásokat keltő játékosainak listáját, amelyen Szoboszlai Dominik is szerepel.

Szoboszlai, aki az angol Liverpool csapatában játszik, Marco Rossi vezetésével Skócia elleni győzelmük ellenére sem tudta megakadályozni, hogy a magyar válogatott kiesjen. A Marca újságírója szerint a középpályás nem vett ki eléggé a részét a támadójáték felépítéséből, és csupán egy gólpasszal zárta a tornát, ami elegendő volt ahhoz, hogy bekerüljön a csalódást keltő játékosok közé.

A csalódások csapatában olyan neves játékosok is helyet kaptak, mint a horvát Dominik Livakovic, az olasz Giovanni Di Lorenzo és Gianluca Mancini, a dán Andreas Christensen, az ukrán Olekszandr Zincsenko, a szerb Sergej Milinkovics-Szavics és a skót John McGinn. Emellett a szerb Dusan Vlahovics, a belga Romelu Lukaku és a portugál Cristiano Ronaldo is bekerült a listára.