Serena Williams beszólt a többszörös Super Bowl-győztes játékosnak

Serena Williams, az amerikai teniszcsillag, verbálisan támadta meg Harrison Butkert, a Kansas City Chiefs rúgóját az ESPY díjátadón, ahol a sportteljesítményeket díjazzák.

Serena Williams, a 23-szoros Grand Slam-győztes, az ESPY díjátadón beszélt, ahol a sportteljesítményeket ünneplik. Beszédében célba vette Harrison Butkert, a tengerentúli amerikaifutball-ligában (NFL) címvédő Kansas City Chiefs rúgóját, aki májusban kivívta a közönség haragját egy diplomaosztó beszéddel. Butker azt mondta, hogy a házasság és az anyaság a legtöbb nő számára több örömet tartogat, mint a karrierjük.

A díjátadón Serena mellett ott állt húga, Venus Williams, a hétszeres Grand Slam-bajnok, és Quinta Brunson amerikai színésznő is. Venus arra buzdította a közönséget, hogy élvezzék a női sportokat, mivel a női sportolók is jelentős teljesítményt nyújtanak. Serena ekkor szólalt meg és mondta: "Kivéve téged, Harrison Butker. Rád nincs szükségünk." Majd Brunson hozzátette: "Egyáltalán. Soha".

Butker, aki a közönség soraiban ült, de akit a kamera nem mutatott, május 11-én tartott beszéddel többek között kritizálta egyes katolikus vezetőket, mondván, hogy veszélyes gender-ideológiát kényszerítenek Amerika fiataljaira. Emellett kijelentette, hogy a nők számára a legfontosabb szerep a háziasszonyi szerep, és az abortusz ellenzéséről is beszélt.

Az NFL világából egy másik incidens is napvilágot látott nemrégiben. Jerry Rice, minden idők egyik legjobb NFL-játékosa, erőszakkal fenyegetőzött egy riporterrel a nevadai South Lake Tahoe-ban megrendezett American Century Championship nevű hírességek golfversenyén. Rice, aki három Super Bowl-győzelemmel büszkélkedhet, és aki az amerikai futball Hírességek Csarnokába is bekerült, a riporterek kérdéseire válaszolva mondta: „Szétb***lak”. A konfrontációról videó is készült, amely aztán kikerült a közösségi médiába. Rice később azt mondta, úgy érezte, hogy a kérdéssel provokálni akarják, mivel a legutóbbi döntőben a Kansas a volt csapatát, a San Francisco 49erst győzte le. A Starcade Media később közzétett egy hivatalos közleményt, amiben azt hangsúlyozta, hogy a cég munkatársai nem akartak tiszteletlenül viselkedni Rice-szal szemben, és nem provokálták őt.