Könnyek között búcsúzott az Atlético Madridtól Saúl Níguez

Saúl Níguez, az Atlético Madrid középpályása, 16 év után hagyja el a klubot. Könnyek között köszönt el csapattársaitól és az edzői stábtól, miután Diego Simeone vezetőedző bejelentette, hogy nem számít rá a következő szezonban.

Saúl Níguez 16 évet töltött az Atlético Madridnál, ebből 12-t a felnőtt csapatban, ahol 295 spanyol bajnoki mérkőzésen 30 gólt szerzett, és 19 alkalommal lépett pályára a spanyol válogatottban. Diego Simeone döntése értelmében azonban a következő idényben már nem lesz szükség a játékos szolgálataira, így Saúl kölcsönben a Sevillához kerül.

A középpályás, aki még nem töltötte be a harmincadik életévét, és aki pályafutása csúcsán lehetne, most új kihívások elé néz. A Sevillában folytatja, amely egy év után végleg megvásárolhatja őt.

Saúl Níguez a Real Madridban kezdte futballkarrierjét, majd 14 éves korában, 2008-ban igazolt át a városi rivális Atlético Madridhoz. 2012-ben debütált az első csapatban, és részt vett többek között a Real Madrid elleni Bajnokok Ligája-döntőben is, ahol a tizenegyespárbajban értékesítette a büntetőjét, de a trófea végül a Realhoz került.

Az Atlético Madrid színeiben Saúl két Európa-ligát, egy spanyol bajnokságot, egy Király Kupát, egy UEFA Szuperkupát és egy spanyol Szuperkupát nyert. Szombat délelőtt jelent meg utoljára az Atlético edzésén, ahol búcsút intett a csapatnak, és megható jelenetek között ölelkezett meg Simeonéval, mielőtt könnyek között távozott az edzőközpontból.