Nyíregyházi stadion késik, Mezőkövesden kezd a Spartacus

Hiába ígérte a helyettes államtitkár, a Nyíregyháza Spartacus nem tudja a saját stadionjában kezdeni a bajnokságot, mivel a 17,5 milliárd forintból épülő létesítmény még nem készült el. Az első bajnoki meccsüket így Mezőkövesden kell lejátszaniuk.

A Nyíregyháza Spartacusnak, amely egy évtized után tért vissza az élvonalba, nem sikerült a frissen elkészült stadionjában kezdeni a július végén induló bajnokságot. A klub szombati bejelentése szerint az aréna még nincs kész, a Győr nem volt hajlandó elhalasztani a nyitómeccsüket, és más helyszínen sem volt lehetőség a pályaválasztói jog megcserélésére. Emiatt a csapatnak Mezőkövesden kell megrendeznie az első bajnoki találkozóját.

Dankó Gergő, a klub ügyvezetője a klubhonlapon elmondta, hogy csak szeptember elsejétől lesznek jogosultak a stadionüzemeltetésre. Ez azt jelenti, hogy a Nyíregyháza Spartacusnak a Puskás Akadémia elleni augusztus 10-ei és a Fehérvár elleni augusztus 24-ei hazai meccseit is valószínűleg máshol kell majd lejátszania. Szeptemberben bajnoki szünet lesz, így elképzelhető, hogy a csapat csak szeptember 21-én, a Debrecen elleni meccsen játszhat először a saját stadionjában.

A helyzetet még meglepőbbé teszi, hogy május közepén a hivatalos kommunikáció szerint a stadionépítés jól haladt, a gyepet már locsolták, és az utolsó simításokat végezték. Nyúl Zoltán helyettes államtitkár még azt ígérte, hogy június 30-ra elkészül a stadion központi létesítménye és a szabadidős centrum is. „Kisebb munkálatok ezután a nyár végéig folytatódnak, de ami a bajnokság megkezdéséhez szükséges, az megépül és használható lesz” – mondta akkor.

A stadion költségei azonban a választások előtt nem sokkal emelkedtek, a szerződés módosítása révén 3,7 milliárd forinttal nőtt a költségvetés, így a végösszeg 17,5 milliárd forintra rúg. A stadion kivitelezését az Épkar Zrt. és a Nyír-Wetland Generál Zrt. végzi.