Bronzérmet nyert a magyar női és férfi csapat az öttusa Európa-bajnokságon

A budapesti öttusa Európa-bajnokság férfi és női versenyében is bronzérmet szerzett a magyar csapat. A női csapat Erdős Rita, Simon Sarolta és Réti Kamilla összeállításban, míg a férfi csapat Koleszár Mihály, Bereczki Richárd és Tamás József összeállításban állt rajthoz.

Az olasz csapat mindkét nemnél az élen végzett, akik egyedülálló módon három versenyzővel képviseltették magukat mindkét 18-as döntőben. A férfiaknál az ezüstöt az ukránok szerezték meg, míg a nőknél a brit csapat állhatott fel a második helyre, így mindkét magyar csapat a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

Az egyéni versenyben a férfiaknál Koleszár Mihály a negyedik, Bereczki Richárd a kilencedik helyen zárt, Tamás József pedig a 16. lett. A nőknél Erdős Rita a hatodik, míg Simon Sarolta a kilencedik helyen végzett. A versenyt a nőknél a brit Kerenza Bryson nyerte meg, a svájci Anna Jurt lett a második, és a brit Emma Whitaker érkezett be harmadikként.

Ez a siker a magyar csapatoknak összesen négy érmet jelentett a hazai pályán megrendezett Európa-bajnokságon. Korábban a férfi váltóban Koleszár Mihály és Bereczki Richárd második helyezést ért el, míg a női váltóban Guzi Blanka és Eszes Noémi a harmadik helyen végeztek. A férfi csapat bronzérmével a magyarok így már a negyedik érmet ünnepelhették a kontinensviadalon.