Klubtulajdonossá válhat Mbappé

A Real Madrid és a francia válogatott támadója, Kylian Mbappé tulajdonrészt akar vásárolni a francia labdarúgó-bajnokság másodosztályában szereplő Caenben – számolt be róla az RMC Sport.

Mbappé korábban kapcsolatban állt a caeni klubbal, és most a befektetőt kereső amerikai Oaktree Capital Management cég többségi tulajdonrészét szeretné megszerezni, amely cég az olasz bajnok Internazionalét is birtokolja. A Caen a legutóbbi szezonban a hatodik helyen végzett a francia másodosztályban, így idén már abszolút a feljutók táborát erősíthetik.

A támadó édesanyja, aki a családi vállalkozás élén áll, bonyolítaná le a caeni ügyletet. Kylian Mbappé, aki 25 évesen június elején szabadügynökként csatlakozott a Real Madridhoz, a Paris Saint-Germainnel ismét francia bajnok lett, és a válogatottal 2018-ban világbajnoki címet nyert, 2022-ben pedig ezüstérmet a katari világbajnokságon. A németországi Európa-bajnokságon azonban nem jutottak döntőbe, így Mbappé a televízióban nézi végig a finálét. A válogatottban eddig 84 meccsen 48 gólt szerzett.

Az Oaktree Capital Management más területeken is aktív, hiszen a tulajdonában lévő Internazionaléhoz nemrégiben Mehdi Taremi, az 85-szörös iráni válogatott csatár szerződött. Taremi, aki az Inter történetének első iráni játékosa lett, 2027 nyaráig írt alá szerződést a milánói klubnál. A 31 éves támadó korábban az FC Porto színeiben játszott, ahol négy idény alatt 154 mérkőzésen 77 gólt szerzett, és bajnoki címet nyert a csapattal a 2021/2022-es szezonban. Taremi a 2018-as és a 2022-es világbajnokságokon is képviselte az iráni válogatottat, ahol eddig 85 meccsen 50 gólt lőtt.