Késes támadás a Margit-szigeten

Egy Reddit bejegyzés szerint egy férfi konyhakéssel támadt futókra a Margit-szigeten. A támadás során senki sem sérült meg, a rendőrség garázdaság vétség miatt indított nyomozást.

A Redditen és a 24.hu-n megosztott történet szerint péntek este egy férfi konyhakéssel közeledett egy futócsoport felé a Margit-szigeten. A támadó először szóváltásba keveredett az egyik futóval, majd amikor az otthagyta őt, előrántott egy húsz centis kést, és üldözőbe vette a társaság egyik tagját, akit azonban nem sikerült utolérnie, mivel nem volt jó formában. A támadó ezután a csoport többi tagja felé fordult, köztük egy terhes nő felé is, de a társaságnak sikerült elterelnie a figyelmét és földre teperték. A helyszínre érkező rendőrök őrizetbe vették a férfit, és a "Már megint te?" felkiáltással köszöntötték, ami arra utal, hogy a támadó személye nem ismeretlen a számukra.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) megerősítette az eseményeket, és tájékoztatást adott arról, hogy garázdaság vétség miatt nyomozást indítottak. A rendőrség egy férfit gyanúsítottként hallgatott ki, és közbiztonságra különösen veszélyes eszköz használata miatt szabálysértési feljelentést tettek ellene. A támadó által használt kés körülbelül 20 centiméter hosszú volt, és a rendőrök szerint a támadó "full lazán" tárolta azt a hátizsákjában.

A Reddit-poszt alatti hozzászólásokból kiderült, hogy a támadó személye nem ismeretlen a rendőrség számára; a bejegyzés szerzője szerint a rendőrök „Már megint te?” felkiáltással köszöntötték az elkövetőt, amikor a helyszínre érkeztek. A társaság értesítette a rendőrséget, akik el is vitték a támadót.