Halálos baleset a kiszombori határátkelőnél

Szombaton délelőtt halálos közlekedési baleset történt a kiszombori határátkelőhely közelében, ahol egy édesanya és a tizenéves fia vesztette életét.

A tragikus esemény 10 óra előtt következett be a 431-es főút 3-as kilométerszelvényénél, Kiszombor térségében. A balesetben két személyautó frontálisan ütközött össze. Az egyik gépkocsiba beszorult négy ember közül kettő, egy 40 év körüli édesanya és a tizenéves fia, akik egy osztrák rendszámú autóban utaztak, a helyszínen életüket vesztették. A másik, német rendszámú autóban utazó gyermek túlélte a balesetet, őt kórházba szállították. A makói hivatásos tűzoltók feszítővágó segítségével szabadították ki a roncsból a beszorultakat. A helyszínelés és a műszaki mentés ideje alatt az érintett útszakaszt teljesen lezárták, ezáltal a kiszombori határátkelőhelyet sem lehet elérni.

A Webrádiónak nyilatkozó Hangai József mentőtiszt tájékoztatása szerint a halálos áldozatokon kívül hárman súlyos sérüléseket szenvedtek, egy embert pedig könnyebb sérülésekkel vittek kórházba.

Az utazóknak alternatívaként a nagylaki határátkelőhelyet ajánlják, ahol átirányításra kerülhetnek. A határátkelőhelyek aktuális nyitvatartásáról és a várható várakozási időkről bővebben a rendőrség határinfó oldalán (www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/hatarinfo), illetve a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobil applikáció segítségével tájékozódhatnak az érintettek.