Olasz vipera: gigantikus motorral vár új gazdára ez a szuperritka Alfa Romeo

A látványos megjelenésű Alfa Romeo TZ3 olyan ritka, hogy sokan nem is tudnak a létezéséről. Kevesen emlékeznek arra, hogy az Alfa Romeo alapításának kereken 100. évfordulójára egy abszolút utánafordulós sportkocsit készített a Zagato.

A 60-as évekbeli Giulia TZ-nek és TZ2-nek emléket állító TZ3 Stradale olyan ritka, mint a fehér holló, és most eladósorba került belőle egy remek példány. Az Alfa Romeo TZ3 Stradaléból mindössze kilenc darab készült, és a mellékelt képeken látható, jelenleg az USA-ban állomásozó kocsi ezek közül konkrétan a negyedik.

Az igen hosszú és lapos építésű kétszemélyes kupé látványos frontrészt, oldalsó kipufogóvégeket és kerek lámpás hátsó traktust vonultat fel. A karbonszálas szuperkönnyű kasztni alatt sokak meglepetésére nem olasz, hanem amerikai technika rejtőzik, a Fiat-Chrysler összeborulás jegyében egy Dodge Viper ACR adja a kocsi alapjait.

Az elöl található 8,4 literes V10-es szívó benzinmotor kereken 600 lóereje és 760 Nm-es nyomatéka egy hatfokozatú kézi váltón keresztül érkezik meg a hátsó kerekekre. A kevesebb, mint 1,5 tonnás Alfa Romeo TZ3 Stradale 3,6 másodperc alatt katapultál álló helyzetből 100-as tempóra, és a gyorsulásának csak 325 km/h-nál szakad vége.