Emberi maradványokat rejtő bőröndök rejtélye Bristolban és Londonban

Bristol városában és egy nyugat-londoni lakásban is emberi maradványokat tartalmazó bőröndökre bukkant a rendőrség, a nyomozás során egy kolumbiai származású férfit köröztek, akit később letartóztattak.

A bristoli rendőrség szerdán éjjel kapott bejelentést egy gyanúsan viselkedő férfiról, aki egy bőrönddel volt a hídon. A helyszínre érkező járőrök már nem találták ott a férfit, viszont két bőröndöt fedeztek fel, amelyek emberi maradványokat rejtettek.

Szemtanúk szerint két férfi nehéz bőröndöket cipelhetett, és egy nő is velük volt. Egyikük a BBC-nek nyilatkozva elmondta, megkérdezte a férfiaktól, hogy holttestek vannak-e a bőröndökben, de nem kapott választ. A leírása szerint a bőröndöket egy fehér és egy fekete férfi húzta, valamint egy fehér nő kísérte őket.

A rendőrség pénteken egy nyugat-londoni lakásban is hasonló leletekre bukkant, és úgy vélik, hogy a maradványok ugyanazokhoz a férfiakhoz tartoznak, akiknek a testrészeit Bristolban találták meg. A gyanúsított, a 24 éves Yostin Andres Mosquera, aki a rendőrség szerint ismerhette az áldozatokat, jelenleg szökésben van. A nyomozás során kiderült, hogy a gyanúsított Londonból utazott Bristolba, és taxival érkezett ahhoz a hídhoz, ahol később az egyik bőröndöt megtalálták. A rendőrség lefoglalta a taxit is. A Daily Mail jelentése szerint a gyanúsított fekete bőrű, szakállas, fekete Adidas baseball sapkát, fekete farmert, fekete kabátot és fekete, vastag fehér talpú edzőcipőt viselő férfi egy fekete hátizsákot hordott magánál.

A brit rendőrség szombat hajnalban letartóztatott egy 34 éves férfit a bristoli vasútállomáson, miután emberi maradványokat találtak a Clifton függőhídon és egy nyugat-londoni lakásban pénteken. A férfit Londonba viszik kihallgatásra, és a rendőrség közölte, hogy senki mást nem keresnek az esettel kapcsolatban. Andy Valentine, a fővárosi rendőrség helyettes megbízottja elmondta: „Ez jelentős fejlemény a nyomozásunkban, és szeretném megköszönni a lakosság támogatását".

A Daily Mail szerint egy korábban letartóztatott 36 éves férfit azóta vádemelés nélkül szabadon engedtek. Andy Valentine rendőrfőnök-helyettes az alábbiakat mondta a lapnak: „Ez egy gyorsan zajló nyomozás, amelynek során a londoni és bristoli nyomozók rendületlenül dolgoznak. (...) Yostin Andres Mosquera felkutatása azonban elsődleges fontosságú volt, és arra kérek mindenkit, aki információval rendelkezik a hollétéről, hogy jelentkezzen.” A rendőrök a két férfi áldozat személyazonosságát is tudni vélik, és a hatóságok szerint mára sikerült azonosítaniuk az áldozatokat. A nyomozók megpróbálják felkutatni az áldozatok hozzátartozóit.