Új mesterséges intelligencia funkciók az iPhone-okban

Az Apple a szeptemberi bemutatón várhatóan bejelenti a Gemini mesterséges intelligencia integrálását az iPhone-okba, ezzel is bővítve a mesterségesintelligencia-kínálatát.

Az Apple és az OpenAI közötti kapcsolat már egy ideje szoros, és a júniusi WWDC-n bejelentették, hogy az OpenAI-val partnerséget kötnek, és az iOS 18-ba bevezetik a ChatGPT chatbotot az Apple Intelligence részeként. Azonban az OpenAI nem az egyetlen vállalat, amellyel az Apple együttműködik a mesterséges intelligencia terén. A Bloomberg elemzője, Mark Gurman szerint az Apple hosszas tárgyalások után szeptemberben, az új iPhone-ok bemutatóján jelentheti be, hogy a Google mesterséges intelligenciája, a Gemini is helyet kap a készülékeikben.

A Meta is megpróbálkozott azzal, hogy az Apple bevezesse a Llama AI-t az iPhone-okba és iPad-ekbe, de az Apple nemrégiben elutasította ezt az ajánlatot. A Bloomberg szerint a magánszféra védelme és a chatbot minőségével kapcsolatos aggodalmak miatt döntöttek így.

Az OpenAI erőfeszítéseket tett, hogy meggyőzze az Apple-t a GPT használatáról, és még a Windows előtt elindította a ChatGPT asztali alkalmazását macOS-re, annak ellenére, hogy a Microsoft már jelentős összegeket fektetett az OpenAI-be.

A Gemini integrációja több választási lehetőséget kínál majd az Apple felhasználóknak az asszisztensek terén, a korábban bejelentett ChatGPT és az Apple saját MI-funkciói mellett. Gurman szerint az Apple hosszú távú tervei között szerepel, hogy előfizetéses MI-szolgáltatásokat kínáljon, és bízik abban, hogy a mesterséges intelligencia képességek miatt a vásárlók újabb modellekre fognak frissíteni.