A tetováló, aki Karácsony Gergelyt örökítette meg bőrön, most Vitézy Dávidot varrta magára

Egy fiatal lány bőrére örökítette egy tetoválóművész Karácsony Gergely főpolgármester arcképét, most pedig ugyanez a tetováló saját bokáján viseli Vitézy Dávid portréját.

A tetoválóművész, Vígh Kristóf, Instagramon és TikTokon is aktív, és hirtelen ötlettől vezérelve döntött úgy, hogy saját magára tetoválja a közlekedési szakember, egyben volt főpolgármester-jelölt Vitézy Dávid arcképét, mivel hirtelen nem talált másik alanyt a feladatra.

Az van, hogy ez fáj, basszus.

– jegyezte meg a fájdalmat érezve a tetoválóművész a munka közben.

A mindössze tíz perc alatt elkészült tetoválást meg is mutatták Vitézynek, aki örömmel fogadta az elkészült alkotást. Amint elkészült a művel, át is rohant Vitézyhez, és készült egy közös kép. Vitézy Dávid a közösségi médiában megosztott egy bejegyzést az eseményről, amelyben humorosan kommentálta a váratlan találkozást.

A budapesti Street Art Tatoo stúdióban korábban elkészült Karácsony Gergely-portré is nagy népszerűségre tett szert, és maga a főpolgármester is reagált rá, sőt, személyesen is ellátogatott a stúdióba. Vígh munkája egyébként a Karácsony Gergely és Magyar Péter ihlette portré is, utóbbi a Tisza Párt alelnökéről készült.

A tetoválásokkal kapcsolatos további döntéseket – például hogy kinek az arcképét viselheti még több ember bőrén – a Nemzeti Választási Iroda (NVI) után a Kúria vagy az Alkotmánybíróság hozhatja meg. Varga Zs. András, a Kúria elnöke szerint, ha az Alkotmánybíróság úgy dönt, akkor a Kúriának újra kell tárgyalnia Vitézy Dávid beadványát. Egyelőre egyik testület sem hozott erről döntést, és újraszámlálást sem kért senki.

Az is kérdéses, mi történik majd, ha Grundtner András, a Mi Hazánk főpolgármester-jelöltje betér a Grandioba. Orbán Viktort az évek folyamán többen is magukra varratták, de néhány napja megszületett az első Magyar Péter-tetkó is.

A Kúria elnöke, Varga Zs. András beszélt arról is, hogy a választások következményeként mennyi feladatuk volt, és hogy a budapesti főpolgármester-választásnak milyen folytatásai lehetnek. Az Alkotmánybíróság döntése a hét második felében várható, és ígéretük szerint legkésőbb július 8-án végleges döntés születik, amely ellen már nem lesz helye fellebbezésnek.