Ketioz: "Nem vagyok magamutogató, nincs meg hozzá az egóm"

Több év kihagyás után Ketioz, a győri rapper új szólóalbummal jelentkezett, a Részecsketyósítóval, és az After műsorában mesélt karrierjéről, a gyári munka előnyeiről és hátrányairól, valamint személyes életéről.

Nagy Balázs, művésznevén Ketioz, Győrben született és nevelkedett, és a városban kezdte meg zenei pályafutását. Győrt ingerszegénynek tartja, de sosem hagyná el. A kezdetekről beszélve elmondta, hogy a helyi rapcsapatok és mc-k nem segítették őket, így magukra maradtak a karrierépítésben. Egy helyi freestyle versenyen való részvételük után kezdődött el a komolyabb zenei munka Pixával és a Vicc Beatz-cel. A keleti parti hiphop, különösen a Mobb Deep volt rá a legnagyobb hatással, és máig is ezeket tartja a legfontosabb inspirációjának.

Ketioz a korai éveiben saját magát menedzselve próbálta építeni karrierjét, de elismeri, hogy marketingből gyenge volt. Szerinte sosem volt nagyban, de sosem csúsztam le a kicsik közé, mindig középen lavírozott. A családalapítás és a gyári munka vállalása jelentős változást hozott az életében, és úgy érzi, ezek nélkül valószínűleg már nem élne.

Az apaságról és a családról szólva Ketioz elmondta, hogy már nem akar híres lenni, neki elég, ha otthon minden rendben van. A gyerekei szeretetét nem tartja fájdalmasnak, és úgy véli, hogy a család és a munka segített neki helyreállni. A Részecsketyósító lemez már az új korszak lenyomata, és Ketioz nyitottabb lett az új generációra.

Az interjú során számos témát érintettek, többek között a hazai rapzenei színtér átrendeződését, a saját karrierjének alakulását, és a személyes életét. Ketioz őszintén beszélt arról, hogy milyen személyiségnek tartja magát, és hogy bár sokan azt gondolnák, társasági figura, valójában csendben ül egy társaságban, és nem mutatkozik magamutogatóként.

Az interjú részletei a Telex After legújabb adásában hallgathatók meg, ahol Ketioz további érdekes témákról is beszélt, mint például a kedvenc íróiról, költőiről, és a zenei együttműködéseiről.