A 35 millió forintos nyaralás nem utópia manapság

Előttünk a vakáció, amikor a gazdagok igazán különleges élményekre vágynak, például magánrepülőgépeket, hajókat, szigeteket bérelnek, és hajlandóak jelentős összegeket költeni a kikapcsolódásukra.

A New York Post szerint a gazdagok és hírességek utazási irodái felfedték, hogy ügyfeleik mekkora összegeket hajlandóak költeni álmaik nyaralására. Az Empower kutatása szerint az amerikaiak többségének (90%) belföldi utazás szerepel a naptárban, és utazásonként átlagosan 1163 dollárt, vagyis mintegy 400 ezer forintot költenek a vakáció finanszírozására.

Ezzel szemben a pénzben dúskáló milliomosok számára ez az összeg kismiska. A luxus utazási ágazatban dolgozó szakértők elárulták, hogy ügyfeleik hajlandóak akár százezer dollárt kifizetni, méghozzá utazásonként.

Giacomo Piva, az utazási iparág elemzője és a Radical Storage társalapítója szerint a milliomosok az utazást többnek tekintik, mint a kikapcsolódás egyik módjának. Lehetőséget látnak benne, hogy maradandó emlékeket szerezzenek, és pazar életmóddal kényeztessék magukat.

A szupergazdagok például magánrepülőgépeket és szigeteket bérelnek, amire hajlandóak jelentős összegeket költeni, évi 50 000 dollártól (17,5 millió forint) 100 000 dollárig (35 millió forint), de néhányan közülük gyakran több mint 200 000 dollárt (70 millió forint) fordítanak egy-egy olyan utazásra, amelyet garantáltan a saját elvárásaikra szabnak a szervezők.