Kösz, jól: Futással a 120 éves életért - Thuróczy Bertalannal

Thuróczy Bertalan biomérnök és hosszútávfutó a rákbetegségéből való felépülés történetét és a futás szerepét ebben az útban osztja meg első könyvében, valamint a HVG egészségpodcastjának legújabb, videós adásában.

A "Futni, hinni, élni" című kötet után Thuróczy Bertalan a "Super Sapiens" című új könyvében arról beszél, hogyan segíthet a hosszútávfutó mentalitás nemcsak a túlélésben, hanem a hosszú és egészséges élet elérésében is. A HVG egészségtudatossági podcastjának legfrissebb adásában, amely egyben az első videós epizód is, a futás kerül középpontba, de nem a megszokott élettani szempontokból, hanem egy személyes megközelítés mentén.

Bánhalmi Kata vendégeként Thuróczy Bertalan arról számolt be, hogy 21 éves korában diagnosztizált rák után a futás milyen fontos szerepet játszott a gyógyulásában, és hogyan tűzte ki célul, hogy 120 évig éljen egészségben. A beszélgetés során kiderül, hogy a futás milyen fizikai, szellemi és lelki előnyöket nyújtott számára, hogyan lehet a sportból levont tanulságokat az élet más területeire is alkalmazni, és milyen szerepet játszanak a legújabb technológiai fejlesztések a hosszú élet elérésében.

A podcast további részei elérhetők a HVG YouTube-csatornáján, valamint a legnépszerűbb podcast platformokon, mint a Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts és SoundCloud. A "Kösz, jól" podcast sorozatot pedig külön is fel lehet iratkozni Spotify-on, Apple Podcasts-on és Google Podcasts-on.