Lukácsi Katalin Juhász Péter képviselőjelöltje lesz az V. kerületben

A korábban a KDNP-ben politizáló, majd Márki-Zay Péter Mindenki Magyarországa Mozgalmának elnökségében is helyet foglaló Lukácsi Katalin Juhász Péter egyik képviselőjelöltjeként indul a júniusi önkormányzati választáson az V. kerületben.

Lukácsi Katalin, aki 2017-ig a KDNP politikusa volt és részt vett egy Juhász Péter házánál tartott tüntetésen, most Juhász Péter egyik képviselőjelöltjeként lép színre. A Gulyáságyú média szerint Lukácsi indulása többszörösen pikáns, hiszen korábban ő maga is tüntetett Juhász ellen. Lukácsi a váltásról úgy nyilatkozott, hogy "Valaha, kormánypárti politikusként még Juhász Péter háza előtt tartottam a propaganda által előírt „Miből?” táblát, most azonban Juhász Péter oldalán hívom fel a figyelmet arra, hogy az V. kerület polgárainak pénzéből kampányol a Fidesz a választáson. Manapság nem csak én vagyok rá a példa, hogy rossz döntések után is van lehetőség tiszta lelkiismerettel politizálni."

Lukácsi Katalin a Momentum–DK–Mindenki Magyarországa Néppárt–Nép Pártján–Párbeszéd-ZÖLDEK közös jelöltje lesz. Érdekesség, hogy a 2022-es országgyűlési választások után bírálta Márki-Zay Péter vezetési stílusát és az ellenzéki összefogás választási vereségét, majd lemondott a mozgalom alelnöki posztjáról. Lukácsi motivációját a közszolgálat iránti elkötelezettsége adja, és már most is elérhetővé tette személyes elérhetőségeit a választók számára. "A körzetem lakói máris kereshetnek engem, mert a választás eredményétől függetlenül elérhetővé tettem a személyes telefonszámom és emailemet az oldalamon."

Lukácsi inspirációt merít abból, hogy olyan történelmi jelentőségű helyen politizálhat, mint ahol Kossuth Lajos és Ady Endre is élt, és ahol a Ferenciek terei ferences templom található. Büszkén említi, hogy Lendvai Ildikó és Jeszenszky Géza, a körzet hosszú ideje lakói, már biztosították támogatásukról. "Büszkén mondhatom, hogy Lendvai Ildikó és Jeszenszky Géza, akik évtizedek óta a körzetem lakói, máris biztosítottak támogatásukról, amely egyben azt is jelzi, hogy világnézeti határok nélkül szeretném képviselni az itt élőket a testületben."

A választáson Lukácsi Katalinnak egy fideszes (Nagy Gergő), egy Mi Hazánkos (Nagy Attila) és egy, a Schmuck Andor-féle Miénk a Belváros Egyesület által indított jelölttel (Stromajer János) kell megküzdenie a közgyűlési mandátumért az V. kerület 3. számú egyéni választókerületében. Lukácsi Katalin megjelenése Juhász Péter közösségi médiában közzétett fotóján is látható, amely a jelöltek bemutatkozását és a kampányprogram véglegesítését előzi meg. Juhász Péter a fotóhoz fűzött megjegyzésében azt írta: „már csak kicsit kell várni, és bemutatkoznak a helyi jelöltek, ma voltunk fotózáson. Utána jön a végleges program is, és toljuk a kampányt. Ma aláírásokat gyűjtünk még, illetve pénzt a kampányra”.